ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκλόνισε ο Αθανασόπουλος στο τρισάγιο του σεισμού: “Το παιδί μου γεννήθηκε δυο φορές σε 10 μέρες”

Συγκλονιστικός ο πατέρας της 36χρονης σήμερα, η οποία βρέφος ημερών το 1986, “θάφτηκε” από τα ερείπια του σεισμού και επέζησε-Την εικόνα της Παναγίας Υπαπαντής του δώρισε ο Δήμαρχος

Το θαύμα της διάσωσης του 10 ημερών βρέφους στους φονικούς σεισμούς της Καλαμάτας, στις 13 Σεπτεμβρίου του 1986 αναβίωσε μέσα από τα συγκινητικά λόγια της περιγραφής των περιστατικών, που έκανε ο πατέρας της 36χρονης πλέον γυναίκας, Θεόδωρος Αθανασόπουλος, στην τελετή μνήμης που διοργάνωσε και φέτος ο Δήμος Καλαμάτας, στον χώρο του μνημείου, στο κέντρο της Καλαμάτας.

Το παιδί μου γεννήθηκε δυο φορές σε 10 μέρες”, ανέφερε με σπασμένη από την συγκίνηση φωνή ο Αθανασόπουλος σκορπώντας ρίγη συγκίνησης στους παρευρισκόμενους, φέρνοντας στην μνήμη τις εικόνες του σοκαριστικού απογεύματος. Η κορούλα του, μόλις 10 ημερών παγιδεύτηκε για αρκετές ώρες στα συντρίμμια με τον κόσμο να παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων που είχαν αίσιο τέλος.

Φέτος ο Δήμος Καλαμάτας αποφάσισε να προσφέρει μια εικόνα της Παναγίας στην οικογένεια Αθανασόπουλου για την διάσωση που είχε γίνει πρωτοσέλιδο και είχε ραγίσει καρδιές και μέσα απο τα συντρίμμια είχε σηματοδοτήσει την αναγέννηση της πόλης.

To Top