ΚΟΙΝΩΝΙΑ

O συγκινητικός λόγος του Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ.Θεοκλήτου

ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΠΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ: “ΘΑ ΣΑΣ ΕΥΓΝΩΜΟΝΩ ΑΙΩΝΙΩΣ, Ο,ΤΙ ΕΙΜΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΟΦΕΙΛΩ ΣΕ ΕΣΑΣ”

Σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα τελέστηκε στον μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής του Σωτήρος, χθες Κυριακή, η πρώτη θεία λειτουργία του Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων, κ.Θεοκλήτου.
Ο λόγος του μεστός, μίλησε με θερμά λόγια ευγνωμοσύνης για τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας, Χρυσόστομο, και με συγκίνηση ευχαρίστησε τον σεβασμιότατο για την ανάδειξή του στο υπέρτατο αυτό αξίωμα της Εκκλησίας.

“Ότι είμαι σήμερα το χρωστώ στον Χριστό και την Παναγία και στον Σεβασμιότατο Χρυσόστομο Σαββάτο”...“Ο Χρυσόστομος αναδείχτηκε πατέρα, αδελφός,αλλά και κάτι παραπάνω. Αναδείχτηκε και φίλος! Ήταν αυτός που αυτά τα 10 χρόνια, από το 2007 που είμαστε μαζί, με συμβούλευε. Ήταν αυτός που ό,τι συνέβαινε στη ζωή μου, ό,τι συνέβαινε στη Μητρόπολη ήθελε να με προφυλάξει-γιατί φαίνεται είχε στο μυαλό του πως κάποτε θα με κάνει Επίσκοπο- και μου έλεγε: μη, εσύ μην εκτίθεσαι, θα αναλάβω εγώ….Εγώ σεβασμιώτατε, θα σας ευγνωμονώ δια βίου, αιωνίως”, “είστε αυτός στον οποίο οφείλω αυτό που είμαι σήμερα, δεν θα το ξεχάσω ποτέ μέχρι να κλείσω τα μάτια μου…”

To Top