ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκινητική η συμπαράσταση της Καλαμάτας στους πληγέντες στη Θεσσαλία: Ξεκίνησε ήδη η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στο Πνευματικό Κέντρο

Κύμα αλληλεγγύης από τον καλαματιανό λαό για τους πλημμυροπαθείς  συμπολίτες μας

Συγκινητική είναι η ανταπόκριση των πολιτών της Καλαμάτας στους πληγέντες από τις πλημμύρες συμπολίτες μας στο θεσσαλικό κάμπο. Από νωρίς το πρωί σήμερα ξεκίνησε από τον Δήμο Καλαμάτας η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στο Πνευματικό Κέντρο, ώστε το συντομότερο δυνατό να μεταφερθούν στις πληγείσες περιοχές.

Οι ανάγκες είναι μεγάλες σε εμφιαλωμένα νερά, αλλά και είδη βρεφικής φροντίδας, τρόφιμα μακράς διάρκειας, και ιατροφαρμακευτικό υλικό.

Σε επικοινωνία με τους δημάρχους των πληγεισών περιοχών βρίσκεται ήδη από χθες ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ώστε τα είδη που θα συγκεντρωθούν να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πλημμυρόπληκτων συμπολιτών μας. Τι αναφέρει ο Δήμαρχος Καλαμάτας:

Βασιλόπουλος: "Η σκέψη μας είναι στους δοκιμαζόμενους συμπατριώτες μας-Ήδη ξεκίνησε η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης -Όλοι μαζί να ενισχύσουμε την προσπάθεια"

"Η σκέψη όλων μας είναι στους δοκιμαζόμενους συμπατριώτες μας στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές της Θεσσαλίας.
Είμαστε σε επικοινωνία με τους Δημάρχους των πληγεισών περιοχών προκείμενου αυτές τις ώρες να σταθούμε με όποιον τρόπο είναι εφικτό δίπλα τους.
Για να οργανώσουμε καλύτερα τη συλλογή των ειδών πρώτης ανάγκης που ήδη ξεκίνησαν οι συμπολίτες μας και προσφέρουν, καλούμε φορείς, εταιρείες και συλλόγους να επικοινωνούν με τον Δήμο Καλαμάτας, ώστε όλοι μαζί να ενισχύσουμε την προσπάθεια.

Για την ώρα και μετά από συνεννόηση με τις τοπικές αρχές συγκεντρώνονται τα παρακάτω είδη:

-Εμφιαλωμένα νερά
-Είδη βρεφικής φροντίδας (Βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα, πάνες μωρομάντηλα)
-Γάλατα και τρόφιμα μακράς διάρκειας (κονσέρβες, δημητριακά, παξιμάδια κ.ά.)
-Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί).

Η συγκέντρωση των ειδών ξεκίνησε σήμερα, Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023, στο ισόγειο του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας και ώρες 09:00-14:00 και 17:00-20:00 (καθημερινά και Σαββατοκύριακο).

Οι φορείς και οι εταιρείες που επιθυμούν να στηρίξουν την προσπάθεια του Δήμου μπορούν να επικοινωνούν με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Θεμάτων Γιώργο Φάβα στο τηλέφωνο 6945-237810 και τον Πρόεδρο της Δημ. Κοινότητας Καλαμάτας Παναγιώτη Λύρα στο τηλέφωνο 6948-073632.

Συγκινητική η συμπαράσταση της Καλαμάτας στους πληγέντες στη Θεσσαλία: Ξεκίνησε ήδη η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στο Πνευματικό Κέντρο
To Top