ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας φοιτητών, σπουδαστών, μαθητών κι αθλητών

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Κινητοποίηση στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Φοιτητών Μεσσηνίας. Στη κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης σπουδαστές του Δ.Ι.Ε.Κ Καλαμάτας, το τμήμα υδατοσφαίρισης “Αργής Καλαμάτας” και μαθητές της πόλης.


Στη κινητοποίηση ακούστηκαν τα αιτήματα των φοιτητών και των σπουδαστών για ανοιχτές σχολές με όλα τα μέτρα προστασίας, για ανοιχτούς χώρους άθλησης και επανέναρξη της αθλητικής δραστηριότητας.

Δόθηκε απάντηση στη κυβέρνηση που εδώ κι έναν χρόνο επιλέγει να μην παίρνει τα κατάλληλα μέτρα προστασίας κάνοντας τις ζωές των μαθητών ακορντεόν, κρατώντας κλειστά τα πανεπιστήμια, τις σχολές των ΙΕΚ και του ΟΑΕΔ, κρατώντας κλειστούς τους χώρους άθλησης.
Ακόμη περισσότερο δόθηκε ισχυρότατο μήνυμα ενάντια στην καταστολή και την τρομοκρατία που είναι η μόνιμη απάντηση της κυβέρνησης απέναντι στις ανάγκες της νεολαίας και του λαού.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στο κέντρο της πόλης που κατέληξε στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.
Στο τέλος, στον υπαίθριο χώρο της Περιφέρειας πραγματοποιήθηκε συζήτηση από την Επιτροπή Φοιτητών για το πώς θα συνεχίσουν τη δράση τους το επόμενο διάστημα.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας φοιτητών, σπουδαστών, μαθητών κι αθλητών
To Top