Το δικό μου Σχολείο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών και γονέων απόψε στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας

       Tι αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας,  μπροστά σ΄ αυτή την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία εν μέσω πανδημίας, λόγω της ολιγωρίας και της έλλειψης έγκαιρου σχεδιασμού από το Υ.ΠΑΙ.Θ., καλεί τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς μέλη του συλλόγου να συμμετάσχουν μαζικά δίνοντας το αγωνιστικό παρόν  στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που συνδιοργανώνει με την Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας και την Ένωση Συλλόγων Γονέων Καλαμάτας, την Πέμπτη 17/9/2020  και ώρα  19:00  στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας για να ενώσουμε όλοι μαζί τη φωνή μας και να διαμαρτυρηθούμε:

 • Για τα υπεράριθμα τμήματα μαθητών που σε πολλές περιπτώσεις είναι ή αγγίζουν τους 25 μαθητές.
 • Για τα κενά που παραμένουν ακάλυπτα ώστε ακόμη και τάξεις δεν έχουν εκπαιδευτικούς.
 • Για τα ολοήμερα που λειτουργούν με πολυπληθή τμήματα μαθητών και δεν υπάρχει καμία πρόνοια από το Υ.ΠΑΙ.Θ. για πρόσληψη εκπαιδευτικών.
 • Για την αδιαφορία του Υ.Π.ΑΙ.Θ και των συναρμόδιων φορέων εξεύρεσης αιθουσών ώστε να διχοτομηθούν υπεράριθμα τμήματα μαθητών.
 • Για το προσωπικό καθαριότητας που καθυστερημένα ήρθε στις σχολικές μονάδες και δεν επαρκεί για να εφαρμόσει τους κανόνες καθαριότητας που έχει θέσει ο ΕΟΔΥ.
 • Για την αδιαφορία της Πολιτείας όσον αφορά προληπτικούς ελέγχους για covid 19 σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.
 • Για την ανισότητα στα δικαιώματα μεταξύ μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών και την εισαγωγή νέων μορφών εργασιακών σχέσεων στην εκπαίδευση με τον θεσμό του προσωρινού αναπληρωτή περιορισμένης (3μηνης εν προκειμένω) «διάρκειας».      
 • Για τις περιβόητες μάσκες που έφτασαν στα σχολεία τελευταία στιγμή και για κάθε άλλο παρά για μάσκες μπορούν να χρησιμοποιηθούν.
 • Για τα πολυδιαφημισμένα παγούρια  που ακόμη δεν έχουν φτάσει στα σχολεία.
 • Για να ληφθούν όλα τα ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών από τον νέο κορονοϊό.”

TI ANΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ Α’ΕΛΜΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

“Το Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας συνδιοργανώνει με: 1) το Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ Μεσσηνίας και την 2)  Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Καλαμάτας συγκέντρωση-κινητοποίηση για την παιδεία στην Κεντρική πλατεία της Καλαμάτας την Πέμπτη 17/09/2020 και ώρα 19:00’.

Συνάδελφοι/ συναδέλφισσες, στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί  με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, εν μέσω της πανδημίας λόγω Covid-19, το αίσθημα της ασφάλειας τόσο για εμάς τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές μας ,όσο και για τους μαθητές μας και τις οικογένειές τους, είναι πρωταρχικής σημασίας. Είναι λοιπόν ανάγκη να παρθούν και να εφαρμοστούν όλα τα μέτρα τα οποία θα διασφαλίσουν σε υπερθετικό βαθμό το ύψιστο αγαθό της υγείας. Η ανθρώπινη ζωή είναι ανεκτίμητης αξίας.

Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε:

 1. Μείωση του μέγιστου αριθμού μαθητών/μαθητριών σε κάθε τμήμα με ανώτερο επιτρεπτό όριο 15 μαθητές/μαθήτριες
 1. Κάλυψη με μόνιμο προσωπικό καθαριότητας όλες τις σχολικές μονάδες καθ’ όλη την διάρκεια της λειτουργίας και
 2. Γενναία επιχορήγηση των Σχολικών Επιτροπών προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες σε υλικά ατομικής υγιεινή, καθαριότητας και ευπρεπισμού”.

   

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών και γονέων απόψε στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας
To Top