MESSINIA PLUS

Συγχαρητήρια Βασιλόπουλου για 2o Messinia Forum: “Θα στηρίζουμε πάντα πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν την περιοχή μας και στηρίζουν την επιχειρηματικότητα”

"Είχαν όραμα και στόχο και έτσι τα καταφέραν" δήλωσε χθες βράδυ κατά το κλείσιμο του 2ου Μessinia Forum ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος. Κατά την αποφώνησή του έδωσε τα εύσημα και τα συγχαρητήριά τους στην ομάδα του Συλλόγου Εστίασης Μεσσηνίας που πραγματοποίησε αυτή τη διήμερη γιορτή εστίασης, τουρισμού, γευσιγνωσίας και οινογνωσίας,δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό να έρθει σε επαφή με τοπικές επιχειρήσεις και να γνωρίσει τα προϊόντα τους αλλά και να παρακολουθήσει ομιλίες και διαδραστικά πάνελ.

«Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια σε αυτά τα παιδιά, στον πρόεδρο του ΣΕΜ, Γιάννη Κολοβό, και σε όλα τα παιδιά που εργάστηκαν γιατί προφανώς αυτή είναι μια ομαδική δουλειά, κανείς δεν  μπορεί να την κάνει μόνος του. Πρέπει να υπάρχουν συνεργασίες σε όλα τα επίπεδα, πρέπει όμως να υπάρξει κυρίως βούληση και όραμα, και τα παιδιά τον είχαν αυτό τον στόχο, το είχαν αυτό το όραμα και έτσι τα καταφέρανε. Εμείς, θα κάνουμε αυτό που κάνουμε πάντα, θα στηρίζουμε πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν την περιοχή μας, που στηρίζουν την επιχειρηματικότητα, που στηρίζουν την κοινωνία μας. Το κάναμε, και πάντα θα συνεχίσουμε να το κάνουμε».

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας συμμετείχε σε τραπέζι διαλόγου με φόντο τις αναπτυξιακές προοπτικές στο τομέα του τουρισμού, καταθέτοντας απόψεις και παρουσιάζοντας συγκεκριμένα βήματα που έχουν υλοποιηθεί ή δρομολογηθεί σε επίπεδο Δήμου Καλαμάτας.

436747686 914001020733745 1914854232689446980 n

"Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε απαιτούν νέες προσεγγίσεις και καινοτόμες στρατηγικές"

«Αναμφισβήτητα οι προκλήσεις που ως περιοχή αλλά και ως χώρα έχουμε μπροστά μας να αντιμετωπίσουμε, είναι πολλές. Προκλήσεις σε όλους τους τομείς της οικονομίας, της κοινωνίας. Προκλήσεις αναπτυξιακές, προκλήσεις σε επίπεδο υποδομών και ανθεκτικότητας.

Σε μία εποχή όπου όλα τρέχουν πολύ πιο γρήγορα, ο τομέας του τουρισμού και της επιχειρηματικότητας, αντιμετωπίζει προκλήσεις που απαιτούν νέες προσεγγίσεις και καινοτόμες στρατηγικές.

Σήμερα οι όροι «αειφορία» και «ανθεκτικότητα» αποτελούν έννοιες που οφείλουμε όλοι, ο καθένας από το μετερίζι που υπηρετεί να ενσωματώσουμε στο σχέδιό μας και τη στρατηγική μας στόχευση για τον τουρισμό.

Και εστιάζονται κυρίαρχα στην ανθεκτικότητα, καθώς είναι βέβαιο ότι ο ρόλος της θα είναι κυρίαρχος τα επόμενα χρόνια, κυρίως αν αναλογιστούμε το πώς η κλιματική αλλαγή επηρεάζει όχι απλώς το φυσικό περιβάλλον, αλλά και ολόκληρη την οικονομία. Πως οι νέες συνθήκες διαμορφώνουν ένα νέο τουριστικό και επιχειρηματικό περιβάλλον στο οποίο ως περιοχή οφείλουμε να προσαρμόσουμε άμεσα τις επιλογές και τις κατευθύνσεις μας.

Η Πελοπόννησος, η Μεσσηνία, η Καλαμάτα αποτελούν έναν ευλογημένο τόπο. Μια περιοχή με μοναδική ιστορία, πολιτισμό, γαστρονομία και φυσικό πλούτο και ομορφιά.

Ένα τόπο που φιλοξενεί καινοτόμες ιδέες, διαθέτει εξαιρετικούς παραγωγούς, τολμηρούς επιχειρηματίες, διακεκριμένους επιστήμονες και μία νέα γενιά γεμάτη γνώση, ταλέντο και όρεξη για δημιουργία.

"Υπό την έννοια αυτή, ας αποτελέσει το 2 ο Messinia Forum την αφετηρία για να εργαστούμε όλοι εμείς, ακόμα πιο σκληρά για να κρατήσουμε τη νέα γενιά στον τόπο μας. Επενδύοντας εδώ."

Αναδεικνύοντας όλα εκείνα τα στοιχεία που μας διαφοροποιούν και μας κάνουν υπερήφανους για την καταγωγή μας. Με σχέδιο και πρόγραμμα. Με συνεργασίες και συνέργειες. Με τόλμη και αποφασιστικότητα. Με μεράκι και αγάπη. Για την περιοχή μας και τους ανθρώπους της».

Πάνω από 50 επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα-25 επιχειρήσεις εναλλακτικού τουρισμού

Πάνω από 50 επιχειρήσεις πρωτογενούς τομέα, 25 επιχειρήσεις εναλλακτικού τουρισμού, 60 ομιλητές και 7 θεματικές ενότητες περιελάμβανε το φετινό forum, με πάνω από 2.500 κόσμο από όλη τη Μεσσηνία αλλά και την Πελοπόννησο να το επισκέπτεται και τις δύο μέρες. Γευσιγνωσίες, Live cooking, σεμινάρια οινογνωσίας, ενημέρωση για χρηματοδοτικά εργαλεία, για τις τελευταίες τάσεις του τουρισμού, συνέβαλαν στην ενημέρωση των επαγγελματιών και του κοινού και στην ανάδειξη των τοπικών επιχειρήσεων και προϊόντων της Μεσσηνίας.

 

Δημοφιλέστερα

To Top