Αθλητισμός

Super League 2: Αλλαγές στον κανονισμό για τις Β’ ομάδες των ΠΑΕ

Κατά τη διάρκεια όλης της σεζόν μπορούν να μετακινούνται ποδοσφαιριστές από την πρώτη στη δεύτερη ομάδα τους

 

Ορισμένες αλλαγές αποφάσισε η επιτροπή εκτάκτων θεμάτων της ΕΠΟ αναφορικά με τη συμμετοχή των Β’ ομάδων στο πρωτάθλημα της Super League 2.

Συγκεκριμένα, όσους ξένους μπορούν να χρησιμοποιούν οι υπόλοιπες ομάδες του δεύτερου τη τάξει πρωταθλήματος, τόσες δύνανται να χρησιμοποιούν και οι Β’ ομάδες των ΠΑΕ. Επίσης, οι ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός μπορούν κατά τη διάρκεια της σεζόν να μετακινούν στις Β’ ομάδες τους ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας.

Αναλυτικά:

Στο άρθρο 4 παρ. 2 αναφέρεται πλέον:

«Μία ΠΑΕ της Super League 1 που διατηρεί Β ομάδα δύναται, κατά παρέκκλιση των όσων ορίζονται στο άρθρο 3 παρ. 2 και 3 του Παραρτήματος Α του ΚΙΜΠ, να διατηρεί στη δύναμη της αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές προερχόμενους από χώρες που δεν είναι μέλη της ΕΕ/ΕΟΧ, κατ’ ανώτατο όριο δώδεκα (12), εκ των οποίων έως οκτώ (8) μπορεί να είναι άνω των είκοσι τριών (23) ετών. Από αυτούς τους δώδεκα δύναται κάθε ΠΑΕ να χρησιμοποιεί ανά αγώνα πρωταθλήματος Super League 1, ήτοι να αναγράφονται στο φύλλο αγώνα και να αγωνίζονται μέχρι πέντε (5) χωρίς ηλικιακό περιορισμό, ενώ ανά αγώνα της Β’ ομάδας για το πρωτάθλημα Super League 2, δύνανται να εγγραφούν στο φύλλο αγώνα και να αγωνιστούν, κατ’ ανώτερο, όσοι θα επιτρέπονται και για τις λοιπές ομάδες που θα συμμετάσχουν σε αυτό σύμφωνα με την προκήρυξη της Super League 2».

Στο άρθρο 4 παρ.3:

«Όλοι οι ποδοσφαιριστές (Έλληνες, κοινοτικοί και αλλοδαποί) που κατά την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου ανήκουν στο ρόστερ μίας ΠΑΕ που διαθέτει Β’ ομάδα, μπορούν να μετακινούνται και να αγωνίζονται ελεύθερα καθ’ όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου σε αγώνες τόσο της Κύριας όσο και της Β’ ομάδας. Το ίδιο ισχύει και για τους ποδοσφαιριστές που αποκτώνται από την ΠΑΕ κατά τη διάρκεια των μετεγγραφικών περιόδων τρεχούσης της αγωνιστικής περιόδου».

Στην περσινή προκήρυξη της Super League 2 προβλεπόταν ότι:

«Κάθε αδειοδοτημένη ΠΑΕ θα επιτρέπεται να διατηρεί στη δύναμή της και να χρησιμοποιεί:

Μέχρι οκτώ αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων οι πέντε μπορεί να είναι άνω των 23 ετών. Από αυτούς τους οκτώ δύναται να αναγράφονται στο Φ.Α. και να αγωνίζονται σε κάθε αγώνα μέχρι τέσσερις αλλοδαποί χωρίς ηλικιακό περιορισμό».

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Με την υπ’ αριθμ. 17/13.08/2021 απόφασή της, η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, αποφάσισε τη διευκρίνιση και ορθή επανάληψη του άρθρου 4 του Κανονισμού Β΄ ομάδων».

 

Super League 2: Αλλαγές στον κανονισμό για τις Β’ ομάδες των ΠΑΕ
To Top