ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στρατόπεδο Καλαμάτας: Κόπηκε στην…αναδιάρθρωση – Υποστολή σημαίας του 9ου Συντάγματος

Γιώτα Κοζομπόλη: “Δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση, αλλά διαφαίνεται μια τέτοια εξέλιξη”

Τέλος στα κέντρα εκπαιδεύσεως του Στρατού Ξηράς. Από την επόμενη σειρά (Β ΕΣΣΟ 2018 )του Μαρτίου, οι υπόχρεοι στράτευσης θα λάβουν χαρτί από την στρατολογία, προκειμένου να καταταγούν απευθείας στη μονάδα που θα υπηρετήσουν τη θητεία τους.

Δεν θα μπει άλλη σειρά στο Στρατόπεδο της Καλαμάτας…

Εκεί θα γίνει και η βασική εκπαίδευσή τους, αφού προηγουμένως περάσουν από 22-23 Σημεία Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ) , τα οποία θα δημιουργηθούν ανά την επικράτεια για να δώσουν και τα φύλλα πορείας.

Τις πληροφορίες για κλείσιμο του Στρατοπέδου της Καλαμάτας επιβεβαίωσε και η βουλευτής Μεσσηνίας Γιώτα Κοζομπόλη. Ερωτηθείσα από το MessiniaLIVE, μας δήλωσε ότι ακόμα δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το θέμα, ωστόσο διαφαίνεται μια τέτοια εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία», τα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών επί της ουσίας θα είναι μονάδες που θα λειτουργήσουν εν είδει τοπικού κέντρου νεοσυλλέκτων , αλλά σε αυτά θα παραμείνουν οι στρατιώτες για μία ή δύο μέρες μέχρι να ολοκληρωθεί και επίσημα η κατάταξή τους, να περάσουν δηλαδή από ιατρικές εξετάσεις και να λάβουν τον ιματισμό τους.

Το πρωτοσέλιδο της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ με το Αποκλειστικό ρεπορτάζ.

Για παράδειγμα, στη Ρόδο θα λειτουργήσει ένα ΣΥΠΟ, στο οποίο θα μεταβούν όλοι οι στρατιώτες που προορίζονται να επανδρώσουν με τη σειρά του Μαρτίου όλες τις μονάδες του νησιού , αλλά και τις φρουρές-φυλάκια των γύρων νησιών, όπως το Καστελόριζο.
Το ίδιο θα συμβεί και στην Κω, στη Χίο, στη Σάμο, στη Μυτιλήνη, στη Λήμνο και την Κρήτη.

Θα ερημώσει πλέον το στρατόπεδο εκπαίδευσης της Καλαμάτας…

Στα νησιά και τον Έβρο, όπου υπηρετεί η πλειονότητα των στρατιωτών, θα συσταθούν και θα λειτουργήσουν τα περισσότερα σημεία υποδοχής. Ορισμένα ακόμη θα λειτουργήσουν στην ηπειρωτική χώρα. Αμέσως μετά οι οπλίτες θα μεταφέρονται στις μονάδες τους για να περάσουν τη βασική εκπαίδευση τους και να ορκιστούν, όπως συνέβαινε έως τώρα στα Κέντρα Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων και στη συνέχεια να υπηρετήσουν τη στρατιωτική θητεία τους.

Υποστολή σημαίας για το 9ο Σύνταγμα…

Σύμφωνα με τη «Δημοκρατία» πληροφορίες από το ΓΕΣ αναφέρουν ότι δεν θα κλείσουν και τα 13 Κέντρα Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων που λειτουργούν στη χώρα, τουλάχιστον σε πρώτη φάση. Θα παραμείνει ένας μικρός αριθμός, όπως είναι το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων και του Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων.

Θα κλείσουν αυτά που υπάρχουν στην περιφέρεια, όπως είναι του Ναυπλίου, της Καλαμάτας, της Λαμίας, της Άρτας και του Μεσολογγίου. Δεν επηρεάζονται τα κέντρα εκπαιδεύσεως των άλλων δύο κλάδων, του Ναυτικού και της Αεροπορίας. Όσα δεν κλείσουν θα χρησιμοποιηθούν ως άλλες μονάδες.

Με την επαλήθευση των πληροφοριών της εφημερίδας “Δημοκρατία”, ολοκληρώνεται η διαβούλευση της πολιτικής με την στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με αυτό τον τρόπο της “αναδιάρθρωσης” για το Στρατόπεδο της Καλαμάτας.
Θα ξεκινήσει από σήμερα νέο κύμα αντιδράσεων και τοποθετήσεων αλλά ο Μάρτιος είναι πολύ κοντά…

Στρατόπεδο Καλαμάτας: Κόπηκε στην…αναδιάρθρωση – Υποστολή σημαίας του 9ου Συντάγματος
To Top