ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Στους δημάρχους Καλαμάτας και Μεσσήνης το νέο Δ.Σ. της ΣΥΚΙΚΗΣ

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Με τον Πρόεδρο της ΣΥΚΙΚΗΣ Παναγιώτη Παπαγεωργίου και μέλη της Διοίκηση της συνεταιριστικής οργάνωσης, συναντήθηκε χθες, Τρίτη 15 Ιουνίου 2021, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.

Η συνάντηση πέραν του εθιμοτυπικού χαρακτήρα, μετά και τις πρόσφατες εκλογές που διενεργήθηκαν στη ΣΥΚΙΚΗ, περιελάμβανε και ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν το προϊόν και την έγκριση της αναδιάρθρωσης των συκεώνων.

Όπως σημειώθηκε κατά τη συζήτηση, είναι σημαντικό ότι ελήφθη η διαβεβαίωση ένταξης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της χρηματοδότησης του εν λόγω έργου μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και μάλιστα σε ποσοστό ενίσχυσης 80% αντί του 30% που συνηθίζεται σε αντίστοιχες δράσεις.

Επίσης, έγινε γνωστό ότι για το ΥπΑΑΤ θα αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα η αναδιάρθρωση του αποξηραμένου σύκου με αισιόδοξη πρόβλεψη έναρξης υλοποίησης εντός του 2021, λόγω της δυναμικής του προϊόντος και της τεκμηριωμένης μελέτης που παρουσίασε η ΣΥΚΙΚΗ.

Ένα κρίσιμο θέμα και επόμενος στόχος που τέθηκε, προκειμένου να υπάρξει διεκδίκηση το επόμενο διάστημα, είναι το ζήτημα της άρδευσης για την επιτυχή υλοποίηση της αναδιάρθρωσης αλλά και γενικότερα για την αντιμετώπιση φαινομένων που επηρεάζονται από την κλιματική αλλαγή.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε για μια ακόμα φορά τη στήριξή του προς τη συνεταιριστική οργάνωση, σημειώνοντας ότι ο Δήμος θα συνεχίσει να είναι συμπαραστάτης των προσπαθειών που εξελίσσονται για την υποστήριξη και ενίσχυση του εμβληματικού προϊόντος της περιοχή μας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο, πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη 16 Ιουνίου, ο πρόεδρος της Συκικής Παναγιώτης Παπαγεωργίου και τα μέλη του Δ.Σ. που προέκυψαν μετά την πρόσφατη εκλογική διαδικασία.

Ο Δήμαρχος ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα διοίκηση  τονίζοντας ότι η εμπειρία του προέδρου και η μέχρι τώρα δραστηριοποίηση της Οργάνωσης, αποτελούν τα εχέγγυα για την περαιτέρω ανοδική πορεία της με βελτίωση της ποιότητας και αύξηση της ποσότητας των σύκων.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε το Δ.Σ. της Συκικής για τις προσπάθειες που έχει καταβάλει η Δημοτική Αρχή σε σχέση με την προώθηση έργων υποστήριξης του πρωτογενούς τομέα.  Ειδικότερα τους ενημέρωσε για τις εξελίξεις σχετικά με τη λιμνοδεξαμενή Τρικόρφου, έργο που όταν ολοκληρωθεί θα βοηθήσει σημαντικά στην καλλιέργεια του σύκου.

Επιπλέον, ο Δήμος Μεσσήνης έχει υποβάλλει στο πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης» έργο για τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας, η οποία θα εξυπηρετήσει τη μετακίνηση των αγροτών. Στο μεταξύ γίνεται καθημερινή προσπάθεια για την αναβάθμιση της αγροτικής οδοποιίας με μηχανήματα του δήμου  και μικρές εργολαβίες.

Ο κ. Αθανασόπουλος χαρακτήρισε πολύ σημαντικό γεγονός την αναδιάρθρωση των συκεώνων η οποία θα αυξήσει την παραγόμενη ποσότητα και θα δώσει νέες  προοπτικές στο προϊόν. Τέλος, διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος θα σταθεί αρωγός σε εκδηλώσεις προώθησης του προϊόντος με περαιτέρω ενίσχυση των ενεργειών αυτών.

 

 

Στους δημάρχους Καλαμάτας και Μεσσήνης το νέο Δ.Σ. της ΣΥΚΙΚΗΣ
To Top