ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στούπα: Ταλαιπωρία στη μετακίνηση των μαθητών λόγω ακατάλληλων λεωφορείων

Από το Διοικτικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Στούπας, λάβαμε το ακόλουθο e mail:

“Εχτές, στις 5 το απόγευμα ενημερωθήκαμε οτι το ΚΤΕΛ θα αναλάβει τα δρομολόγια του Εξωχωρίου και της Πλάτσας. Σήμερα το μεσημέρι βρεθήκαμε στο σχολείο και ζητήσαμε από τις συνοδούς όλων των λεωφορείων να μας πουν αν οι μαθητές είναι όλοι δεμένοι με τις ζώνες. Στο λεωφορείο του Εξωχωρίου δεν λειτουργούσαν οι 35 από τις 50 ζώνες. Καλέσαμε την Αστυνομία, αλλά ο οδηγός του λεωφορείου πρόλαβε και έφυγε οπότε η Αστυνομία δεν πρόλαβε να κάνει έλεγχο.

Περιμέναμε να έρθει άλλο λεωφορείο να πάρει τα παιδιά. Μπήκαν τα παιδιά και η συνοδός διαπίστωσε ότι και από αυτό το λεωφορείο δε λειτουργούσαν οι ζώνες ασφαλείας.
Ο Σύλλογος ξανακάλεσε την αστυνομία για να κάνει έλεγχο. Κατα τον έλεγχο διαπιστώθηκαν ότι δεν δούλευαν καποιες ζώνες, ότι τα λάστιχα ήταν ακατάλληλα – είχαν τοποθετηθεί το 2009 – και ότι οι πυροσβεστήρες είχαν λήξει.
Η Αστυνομία έκρινε ότι τα παιδιά δεν μπορούν να μετακινηθούν με αυτό το λεωφορείο. Οπότε έπρεπε τα παιδιά να περιμένουν να έρθει τρίτο λεωφορείο για να τα πάρει.
Τα παρέλαβε το λεωφορείο του κυρίου Πουλάκου το οποίο εκανε το δρομολόγιο της Πλάτσας.
Τα παιδιά έφυγαν απο το σχολείο μετά τις 3 το μεσημέρι. Οι δάσκαλοι περίμεναν μεχρι να φύγουν τα παιδιά.

Κατανοούμε την αγωνία των γονιών, αλλά πιστεύουμε ότι πάνω από όλα το βασικό είναι να μεταφέρονται τα παιδιά μας με ασφάλεια. Για αυτό οφείλουμε να παλέψουμε όλοι.
Δεν είχαμε κανένα σκοπό να προξενήσουμε καμία καθυστέρηση και καμία αναστάτωση, αλλά ως Σύλλογος έχουμε υποχρέωση να ελέγξουμε την ασφάλεια των παιδιών μας.
Το ίδιο είχαμε κάνει και όταν τα δρομολόγια τα έκανε ο προηγούμενος ιδιώτης. Το ίδιο θα συνεχίσουμε να κάνουμε, γιατί για εμάς κανείς δεν θα παίζει με την ασφάλεια των παιδιών μας.
Αναμένουμε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου απαντήσεις και απαιτούμε να ληφθεί μέριμνα για την σωστή και ασφαλή μεταφορά των παιδιών μας.
Όποιος δεν μπορεί να διαθέσει λεωφορεία ασφαλή δεν μπορεί να αναλαμβάνει και τη μεταφορά παιδιών.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ. ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ…”

* Ο Σύλλογος επισύναψε και τις φωτογραφίες που αποδεικνύουν τα γραφόμενα.

Στούπα: Ταλαιπωρία στη μετακίνηση των μαθητών λόγω ακατάλληλων λεωφορείων
To Top