ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στον Παλαμά Καρδίτσας έφτασαν αγρότες από τη Μεσσηνία και παρέδωσαν τα είδη πρώτης ανάγκης-Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Συγκλονιστικές οι μαρτυρίες των αγροτών της Μεσσηνίας που βρέθηκαν στον Παλαμά Καρδίτσας-Συγκινητική η ανταπόκριση των Μεσσήνιων στους πληγέντες της περιοχής

20 μέρες μετά το καταστροφικό και φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel από τη Θεσσαλία, οι κάτοικοι προσπαθούν να μαζέψουν ότι δεν καταστράφηκε. Αγρότες από τη Μεσσηνία, δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, μετέφεραν στον Παλαμά Καρδίτσας τη βοήθεια που συγκεντρώθηκε και περιγράφουν όσα συγκλονιστικά είδαν  κα έζησαν από την περιοχή που έχει πληγεί.

Tι αναφέρει η ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Χανδρινού και Περιφέρειας και του Χανδριναϊκού Αθλητικού Εξωραϊστικού Συλλόγου

Πραγματοποιήθηκε εχθές η μεταφορά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στον Αγροτικό Σύλλογο ΠΑΛΑΜΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ με σκοπό να διανεμηθούν στους πλημμυροπαθείς που τα έχουν ανάγκη.
Μια πρωτοβουλία του Αγροτικού Συλλόγου ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ & Περιφέρειας και του ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΥ Α.Ε.Σ. η οποία είχε πολύ μεγάλη ανταπόκριση όχι μόνο από απλούς πολίτες, αλλά από άλλους συλλόγους γειτονικών χωριών.
Εκπρόσωποι των δυο συλλόγων βρέθηκαν εχθές στον Παλαμά Καρδίτσας παραδίδοντας όλη την ανθρωπιστική βοήθεια που συγκεντρώθηκε τις προηγούμενες ημέρες, δείχνοντας έτσι έμπρακτα ότι είμαστε δίπλα τους και ας μένουμε τόσα χιλιόμετρα μακριά.

Οι εικόνες που αντικρίσαμε στον Παλαμά και ειδικά στον Βλοχό Καρδίτσας δεν περιγράφονται με λόγια. Βιβλική καταστροφή σε σπίτια, χωράφια, αυτοκίνητα, μηχανήματα, ανθρώπους στην ουρά στα συσσίτια με τις σακούλες της βοήθειας στα χέρια, λάσπες παντού, μυρωδιά από μούχλα, κουνούπια, απόγνωση. Κοιτάζεις γύρω και δύσκολα μπορείς να πιστέψεις την δύναμη της φύσης και αλλά και την διαχρονική αλητεία του κράτους.


Τα μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά μας υποδέχτηκαν με μια μεγάλη αγκαλιά με τα συναισθήματα όλων να σταματούν τις λέξεις. Μας καλωσόρισαν, μας κέρασαν και μοιράστηκαν μαζί μας τις στιγμές της καταστροφής, αλλά και τον προβληματισμό τους για το αύριο.
Παθόντες και οι ίδιοι από την καταστροφή, έχουν δημιουργήσει ένα στέκι αλληλεγγύης όπου εκεί παραλαμβάνουν την βοήθεια και την διανείμουν δίκαια στους συνανθρώπους μας, όλη την ημέρα και κάθε ημέρα.

Οι άνθρωποι αυτοί αγαπούν τον τόπο τους, εκεί γεννήθηκαν, εκεί πήγαν σχολείο, εκεί έκαναν οικογένειες, εκεί είναι τα σπίτια τους και αυτά τα χώματα καλλιεργούν. Που να πάνε; Που θα πήγαινες; Πώς να φύγεις;
Εκεί θα μείνουν και θα αγωνιστούν να φτιάξουν ξανά την ζωή τους απ την αρχή, όσο δύσκολο και αν είναι, με όλους εμάς δίπλα τους. Οι σύλλογοι, οι παρέες, οι άνθρωποι με όραμα, με ανιδιοτέλεια, οι αλληλέγγυοι, οι αγωνιστές και όσοι αγαπούν, μπορούν να αλλάξουν τις ζωές τους και τις ζωές των άλλων.

Στην προσπάθεια αυτή θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την προσφορά τους: Τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γλυφάδας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γλυφάδας, τον Σύλλογο Γυναικών Χιλιοχωρίων, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κουκουνάρας ‘’Τηλέμαχος’’, την μεταφορική εταιρεία ‘’Κληρόπουλος’’ στο Κορυφάσιο και όλους τους απλούς ανθρώπους συνέφεραν σε αυτή την κίνηση ανθρωπιάς.
Καλή δύναμη στους συνανθρώπους μας”.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Πολιτική διαφήμιση

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Στον Παλαμά Καρδίτσας έφτασαν αγρότες από τη Μεσσηνία και παρέδωσαν τα είδη πρώτης ανάγκης-Συγκλονιστικές μαρτυρίες
To Top