ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας ο Πέτρος Μπελέρης-Στην Καλαμάτα ο γιός του Φρέντι Μπελέρη

Στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας ο Πέτρος Μπελέρης

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη 22-5-2024 ο Πέτρος Μπελέρης, γιός του φυλακισμένου Δημάρχου Χειμάρρας και υποψήφιου Ευρωβουλευτή της ΝΔ Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος έχει αναλάβει τον προεκλογικό αγώνα του πατέρα του.


Ο Μητροπολίτης υποδέχθηκε εγκαρδίως τον κ. Μπελέρη, ο οποίος τον ενημέρωσε για τους αγώνες και το ψυχικό σθένος του πατέρα του, αλλά και για τους λόγους της υποψηφιότητάς του. Συνάμα συζήτησαν και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
Ο κ. Χρυσόστομος ευχήθηκε κάθε επιτυχία στον υποψήφιο Ευρωβουλευτή, ώστε να συνεχίσει τον αγώνα του για υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κοινωνική δικαιοσύνη.

Τον Μάιο 2023, δύο ημέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Αλβανία, όπου ήταν υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας, ο Φρέντι Μπελέρης συνελήφθη με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων. Το δικαστήριο του Αυλώνα, όπου παραπέμφθηκε από τον περιφερειακό εισαγγελέα, δήλωσε αναρμόδιο για την υπόθεση και την παρέπεμψε στην Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, με τον Μπελέρη να παραμένει προφυλακισμένος.

Στις 14 Μαΐου, ο Μπελέρης εκλέχθηκε δήμαρχος Χειμάρρας, με τον ίδιο στην φυλακή υπό την προσωρινή κράτηση.

Τον Μάιο 2023, ο Ιλί Μανιάνι, υπουργός Δικαιοσύνης της Αλβανίας κατά την περίοδο 2015-2017, κατήγγειλε την κυβέρνηση του Έντι Ράμα για τη σύλληψη του Μπελέρη, κάνοντας λόγο για «φιάσκο» και «παρέμβαση στις ελεύθερες εκλογές».

Εκτός από την Ελλάδα, και η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδίκασε τη σύλληψη και εξέφρασε την ανησυχία της, αφού προηγήθηκε σχετική ερώτηση-καταγγελία της ευρωομάδας του ΚΚΕ και στη συνέχεια πρόταση του ΕΛΚ και συγκεκριμένα της ευρωομάδας της ΝΔ που υπερψηφίστηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στις 5 Μαρτίου 2024, το ειδικό δικαστήριο SPAK έκρινε ένοχο τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας και τον συνεργάτη του, Παντελή Κοκαβέση. Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών με κράτηση για τον Φρέντι Μπελέρη, και στον Παντελή Κοκαβέση 18 μήνες με τριετή αναστολή. Σύμφωνα με τους κατοίκους της Χειμάρρας, η απόφαση ήταν προδιαγεγραμμένη, με μοναδικό στόχο να μην ορκιστεί ο Μπελέρης ως δήμαρχος.

To Top