ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον Γεραπετρίτη ο Λαμπρόπουλος για το ζήτημα της σταφίδας

Ευήκοα ώτα στην Κυβέρνηση ψάχνει ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Γιάννης Λαμπρόπουλος μετά την ξεκάθαρη απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιου Λιβανού πως “και να θέλουμε δεν μπορούμε να στηρίξουμε εμπορικές επιχειρήσεις είτε είναι ιδιωτικές είτε είναι συνεταιριστικές.” Έτσι απευθύνθηκε στον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, προκειμένου να βρεθεί μια λύση αφενός για τα τεράστια αποθεματικά σταφίδας και αφετέρου για την καταβαράθρωση της τιμής της σταφίδας που καθιστά ασύμφορη την καλλιέργειά της και οικονομική ζημιά στους παραγωγούς.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Λαμπρόπουλου:

“Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα σήμερα, 15 Σεπτεμβρίου 2021, με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γεώργιο Γεραπετρίτη, συζητήσαμε για το πρόβλημα της απορρόφησης και τις χαμηλές τιμές της σταφίδας και του ζήτησα να εξεταστούν οι προτάσεις των Συνεταιριστικών Οργανώσεων.
Έθεσα, επίσης, στον κύριο Υπουργό, την ανάγκη συνύπαρξης των Συνεταιριστικών Οργανώσεων και των Τυποποιητών Ελληνικών Προϊόντων, προς όφελος των παραγωγών, γιατί έτσι διαμορφώνονται, στα πλαίσια του ανταγωνισμού, τιμές καλύτερες, αφού δεν εξαρτώνται μόνον από αυτές, που οι Έμποροι-Τυποποιητές ενίοτε προσφέρουν, όταν δεν λειτουργούν οργανωμένοι Συνεταιρισμοί.
Ο κ. Γεραπετρίτης, αφού έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το θέμα, τόνισε ότι η σταφίδα, ως εθνικό προϊόν, πρέπει να στηριχθεί και θα εξετάσει το πρόβλημα, που έχει παρουσιαστεί, σε συνεργασία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Ευχαρίστησα τον κύριο Υπουργό για την επικοινωνία και τη συζήτηση, για ένα κρίσιμο θέμα, που αφορά χιλιάδες σταφιδοπαραγωγούς σε όλη τη χώρα”.

M.Π.

Στον Γεραπετρίτη ο Λαμπρόπουλος για το ζήτημα της σταφίδας
To Top