ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στον εξωδικαστικό από σήμερα τα χρέη μέχρι και 31/12/2018

Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε προκειμένου να ενταχθείτε στη νέα δυνατότητα που παρατείνει κατά ένα χρόνο την ένταξη των οφειλών στον εξωδικαστικό μηχανισμό.

Η δυνατότητα ένταξης των οφειλών που δημιουργήθηκαν μέχρι και τις 31/12/2018 ενεργοποιείται από σήμερα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του εξωδικαστικού.

Είναι μια δυνατότητα που δόθηκε με την απόφαση για παράταση για ένα χρόνο του εξωδικαστικού και ήταν σε αναμονή.

Η δυνατότητα ενεργοποιείται αυτόματα για όσους κάνουν αίτηση για ρύθμιση οφειλών στον εξωδικαστικό. Για όσους έχουν κάνει ήδη ρύθμιση η οποία εκκρεμεί έχοντας εντάξει τα χρέη μέχρι και τις 31/12/2017 όπως προέβλεπε ο αρχικός νόμος, θα πρέπει για να επωφεληθούν της νέας δυνατότητας να ακυρώσουν την παλιά αίτηση ρύθμισης και να υποβάλλουν νέα που θα περιλαμβάνει και τα χρέη μέχρι και το τέλος του 2018.

Επίσης, από σήμερα δίνεται η δυνατότητα των επιχειρήσεων να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς το δημόσιο (ΑΑΔΕ και ΕΦΚΑ), ακόμη και στις περιπτώσεις που έχουν έναν μεγάλο ιδιώτη πιστωτή (π.χ. τράπεζα), ο οποίος κατέχει το 85% του συνόλου του χρέους.

Ο αρχικός νόμος δεν έδινε αυτή την δυνατότητα τουλάχιστον μέσω της πλατφόρμας του εξωδικαστικού μηχανισμού.

Όσοι οφειλέτες βρίσκονταν σε αυτήν την κατηγορία θα έπρεπε πρώτα να έρθουν σε συμφωνία με τον αρχικό πιστωτή τους και στην συνέχεια να προχωρήσουν και σε ρύθμιση χρεών με το δημόσιο.

 

www.news247.gr

Στον εξωδικαστικό από σήμερα τα χρέη μέχρι και 31/12/2018
To Top