Τροφή για σκέψη

Στον Εισαγγελέα προσέφυγε ο Δήμος Καλαμάτας για τον καθαρισμό ιδιωτικών οικοπέδων

ΖΗΤΑ ΑΔΕΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ- Η ΧΡΕΩΣΗ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ

Τι αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου:

“Η αδιαφορία αρκετών Καλαματιανών, ιδιοκτητών οικοπέδων – και μάλιστα εντός σχεδίου – να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους από ξερόχορτα και κάθε είδους απορρίμματα, οδήγησε το Δήμο σε απόφαση προσφυγής στην Εισαγγελία. Με αυτήν ζητείται η άδεια εισόδου σε οικόπεδα, με σκοπό τον καθαρισμό τους και στη συνέχεια τη χρέωση των ιδιοκτητών”.

Όπως φαίνεται, οι εκκλήσεις εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας και του αρμόδιου αντιδημάρχου Γιάννη Αδαμόπουλου δεν εισακούστηκαν από τους ιδιοκτήτες αρκετών οικοπέδων, που ουσιαστικά είναι αφημένα στην τύχη τους, με αποτέλεσμα να αποτελούν κίνδυνο επέκτασης φωτιάς σε περίπτωση εκδήλωσής της.

Μάλιστα, ο Γιάννης Αδαμόπουλος μιλώντας στο MessiniaLive, είχε επισημάνει το πρόβλημα με τα παραμελημένα οικόπεδα, που αποτελούν πιθανές εστίες φωτιάς, και είχε κάνει έκκληση για καθαρισμό των οικοπέδων από τους ιδιοκτήτες τους. Να επισημανθεί ότι από τη νομοθεσία είναι υποχρεωμένοι οι ιδιοκτήτες οικοπέδων να τα καθαρίζουν από τα ξερά χόρτα, σε διαφορετική περίπτωση επιβάλλονται πρόστιμα και κυρώσεις.

Πλέον, ο Δήμος θα μπαίνει στα οικόπεδα αυτά, κατόπιν άδειας, θα τα καθαρίζει και θα στέλνει τον λογαριασμό στους “αδιάφορους”- όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά- ιδιοκτήτες.

Μ.Π.

Δείτε τι είχε δηλώσει στο MessiniaLive o Γιάννης Αδαμόπουλος για το θέμα:

Αδαμόπουλος: “Καθαρίζουμε όσα οικόπεδα μπορούμε, ας βοηθήσουν και οι δημότες”

Στον Εισαγγελέα προσέφυγε ο Δήμος Καλαμάτας για τον καθαρισμό ιδιωτικών οικοπέδων
To Top