ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο Υπνωτήριο του Δήμου Καλαμάτας τα προσφυγόπουλα από τη Συρία

Με εντολή του Δημάρχου Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλου, το Υπνωτήριο του  Δήμου άνοιξε τις πόρτες του για να φιλοξενηθούν 5 μικρά παιδάκια και δυο γυναίκες από τους πρόσφυγες του Λιμανιού, με τους υπόλοιπους να αναχωρούν με λεωφορεία προς Δομή Μεταναστών στη Μαλακάσα.

Να σημειωθεί ότι από την Αστυνομία έπαψε η κράτησή τους, καθώς επίσημα θεωρούνται πρόσφυγες πολέμου και πλέον τους δόθηκε 3μηνη άδεια παραμονής. Για ανθρωπιστικούς λόγους και για καλύτερες συνθήκες ο Δήμος Καλαμάτας άνοιξε το Υπνωτήριο προκειμένου να φιλοξενηθούν τα πολύ μικρά παιδιά 2-4 ετών μαζί με δύο μητέρες, για κάποιες μέρες ώστε τα μικρά παιδιά να μην βρίσκονται μέσα στις αποθήκες του Λιμανιού.

Να σημειωθεί οτι τα παιδάκια εξετάστηκαν από παιδίατρο και είναι καλά στην υγεία τους, πλην ενός που νοσηλεύεται στην Παιδιατρική του Νοσοκομείου συνοδευόμενο από τη μητέρα του και ενός άνδρα που πάσχει από διαβήτη και χρειάστηκε να νοσηλευτεί και αυτός στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Ο Δήμος αυτές τις ημέρες τους παρείχε γεύμα από τα Δημοτικά Μαγειρεία καθώς και ρούχα και παπούτσια για τα παιδάκια από το Δημοτικό Παντοπωλείο.

Συνελήφθησαν τρία άτομα ως διακινητές

ΔΙΑΣΩΣΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Tι αναφέρει το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος

Αναφορικά με την ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών που πραγματοποιήθηκε χθες στη θαλάσσια περιοχή 65 ν.μ. νοτιοδυτικά Πύλου, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, γνωρίζεται ότι διασώθηκαν συνολικά 92 άτομα (43 άνδρες, 12 γυναίκες, 24 ανήλικα αγόρια, 13 ανήλικα κορίτσια).

Μεταξύ αυτών συνελήφθησαν τρεις άνδρες, ηλικίας 51, 47 και 32 ετών, οι οποίοι είχαν διακριτούς ρόλους στη μεταφορά των υπολοίπων, ήταν οι χειριστές του σκάφους και είχαν τη γενική εποπτεία της μεταφοράς. Κατά συνέπεια, συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα, για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, κατά παράβαση του Ν. 3386/2005 και του Ν. 4251/2014 όπως ισχύουν, καθώς επίσης και των άρθρων 187 (εγκληματική οργάνωση) και 306 (έκθεση ζωής σε κίνδυνο) Π.Κ. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Καλαμάτας, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης των μελών της υπόψη εγκληματικής οργάνωσης και σε άλλες υποθέσεις, όπως επίσης και την συνεργασία τους με έτερα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

Στο Υπνωτήριο του Δήμου Καλαμάτας τα προσφυγόπουλα από τη Συρία
To Top