Αθλητισμός

Στο Taygetos Challenge έτρεξε ο Χαρίτσης: “Μοναδική εμπειρία σε μια καταπληκτική διαδρομή!”

Ρεκόρ συμμετοχών στο 12ο Taygetos Challenge- Πάνω από 700 οι συμμετοχές

Στο 12ο Taygetos Challenge, τον αγώνα ορεινού τρεξίματος, που διεξάγεται σήμερα στην περιοχή της Καρδαμύλης, συμμετείχε και ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης. Ο Αλέξης Χαρίτσης επέλεξε να τρέξει τη διαδρομή των 5χλμ στα πανέμορφα μονοπάτια της Καρδαμύλης, και μιλώντας στο MessiniaLive, δήλωσε ενθουσιασμένος από τη διαδρομή, τις δυσκολίες της αλλά και τις ομορφιές της.

Όπως μας είπε, ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχε σε αγώνα ορεινού τρεξίματος, και το ευχαριστήθηκε. Τη συγκεκριμένη διαδρομή ο ίδιος τη διένυσε σε 43 λεπτά, και παρά τη δυσκολία της ανάβασης των μονοπατιών αλλά και της κατάβασης- που ήταν πιο επίπονη- ο ίδιος δήλωσε αναζωογονημένος από την επαφή με τη μανιάτικη φύση.

Όπως μας δήλωσε, παρά το πρωινό ξύπνημα-ξεκίνησε από τις 05:30 από την Καλαμάτα, και συμμετείχε στη διαδρομή των 08:15 των 5χλμ από Καρδαμύλη προς Πετροβούνι και Αγία Σοφία -μια διαδρομή με υψομετρική διαφορά 200 μ- η ομορφιά του τοπίου τον αποζημίωσε. Αν και έχει συμμετάσχει και σε άλλους αγώνες δρόμου, όπως αυτός των 10χλμ το 2022 στην Καλαμάτα, η αίσθηση στον ορεινό αγώνα είναι τελείως διαφορετική, ενώ συνιστά σε όλους μας να το δοκιμάσουμε και να συμμετέχουμε σε τέτοιου είδους αγώνες.

“Χαλάλι το αξημέρωτο ξύπνημα!
Η συμμετοχή στον μοναδικό αγώνα ορεινού δρόμου Taygetos Challenge στην Καρδαμύλη άξιζε και με το παραπάνω! Μια καταπληκτική διαδρομή σε παραδοσιακά καλντερίμια μέσα στην ανεπανάληπτη μανιάτικη φύση.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές του όμορφου αυτού αγώνα που εδώ και δεκατέσσερα χρόνια συντηρούν και προβάλουν τα αρχαία μονοπάτια της περιοχής ως ιδιαίτερο τμήμα της φυσικής, πολιτισμικής και πλέον αθλητικής κληρονομιάς του τόπου μας!
Μπράβο στους εκατοντάδες συμμετέχοντες!”
, έγραψε ο ίδιος σε ανάρτησή του λίγο αργότερα, μετά τον τερματισμό του στην Καρδαμύλη.

Στο Taygetos Challenge έτρεξε ο Χαρίτσης: “Μοναδική εμπειρία σε μια καταπληκτική διαδρομή!”
To Top