Τροφή για σκέψη

Στο στόχαστρο της Αστυνομίας οι χασισοφυτείες στη Μεσσηνία

Στο στόχαστρο της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκονται οι χασισοφυτείες στη Μεσσηνία, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων καταπολέμησης της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης.

Το τελευταίο διάστημα οι έλεγχοι έχουν ενταθεί, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το τριήμερο στις αρχές της εβδομάδας που οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας ξετρύπωναν σε καθημερινή βάση επί τρεις ημέρες χασισοφυτείες σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας.

Κάνοντας έναν πρόχειρο απολογισμό έχουμε και λέμε:

10/7 308 δεντρύλλια χασίς σε αγροτική περιοχή της Οιχαλίας
11/7 205 δεντρύλλια χασίς σε Νέδουσα και Μαχαλά Αλαγονίας
12/7 274 δεντρύλλια χασίς σε δασική περιοχή της Καλαμάτας

Σύνολο 787 δεντρύλλια χασίς, διόλου ευκαταφρόνητη παραγωγή!

Να σημειωθεί ότι σε όλες τις χασισοφυτείες τα δεντρύλλια εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, ενώ όλες οι χασισοφυτείες εντοπίστηκαν από το ελικόπτερο της Αστυνομίας- κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών– καθώς στις επιχειρήσεις συνέδραμε η Υπηρεσία Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το προανακριτικό έργο για τις χασισοφυτείες- που εντοπίστηκαν το τριήμερο της εβδομάδας που εκπνέει- διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.
Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων, που καλλιεργούσαν τις φυτείες.

Χασισοφυτεία…μποστάνι!

Μάλιστα στην τελευταία χασισοφυτεία που εντοπίστηκε την Τετάρτη σε δασική περιοχή του Δήμου Καλαμάτας οι αστυνομικοί ήρθαν αντιμέτωποι με ένα…μποστάνι από χασίς!

Ο χώρος ήταν περιφραγμένος με δίχτυ, ώστε να προστατεύεται από τα ζώα, όλα τα δεντρύλλια ήταν φρεσκοποτισμένα καθώς είχαν αυτόματο πότισμα και ήταν ιδιαίτερα αναπτυγμένα, αφού κάποια από αυτά έφταναν τα 2,5 μέτρα.

Ενώ κάποια άλλα μικρότερα είχαν στηρικτικά (όπως οι ντοματιές), ώστε να τα βοηθήσουν να αναπτυχθούν ευθυτενώς!

Νοικοκυραίοι οι…καλλιεργητές


Όλη η εικόνα της φυτείας που αποκόμισαν οι αστυνομικοί έδινε την εντύπωση νοικοκυρεμένου κήπου, που είχε φροντίδα και ώρες… δημιουργικής απασχόλησης.
Όλα τα δεντρύλλια εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, καθώς και τα αντικείμενα (λάστιχα αυτόματου ποτίσματος, ποτιστήρια, εργαλεία καλλιέργειας) κατασχέθηκαν και αυτά.


Μ.Π.

Στο στόχαστρο της Αστυνομίας οι χασισοφυτείες στη Μεσσηνία
To Top