Το δικό μου Σχολείο

Στο Προεδρικό Μέγαρο και την Προεδρική Φρουρά τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά!

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019 μαθητές του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά πραγματοποίησαν επίσκεψη στην Αθήνα με ειδικότερους προορισμούς την Προεδρική Φρουρά και το Προεδρικό Μέγαρο.

Όπως περιγράφουν τα ίδια τα παιδιά “αρχικά, επισκεφτήκαμε το στρατόπεδο του Γεωργίου Τζαβέλλα, όπου εδρεύει η Προεδρική Φρουρά. Ύστερα από μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και κατατοπιστική ξενάγηση μέσω της οποίας μάθαμε την ιστορία, τις αρμοδιότητες αλλά και τον τρόπο κατασκευής και συντήρησης της στολής των θρυλικών Ευζώνων, όπως και τα είδη των στολών (χειμερινή, θερινή, ποντιακή, δωδεκανησιακή), παρακολουθήσαμε μέρος της εκπαίδευσής τους στον χώρο του στρατοπέδου. Αυτό που κυρίως εντυπώθηκε στη μνήμη μας είναι ότι η πιο δύσκολη στιγμή στη θητεία ενός εύζωνα δεν είναι ούτε το κρύο ούτε η ζέστη, αλλά η ώρα που αποχωρίζεται τη στολή του, επιβεβαιώνοντας τη γνωστή ρήση «Για μια φορά Εύζωνας… Για πάντα Εύζωνας».

Ας σημειωθεί ότι η Προεδρική Φρουρά την πρώτη και τρίτη Κυριακή κάθε μήνα στις 11 π.μ., δίνει την ευκαιρία στο ευρύ κοινό να επισκεφθεί το στρατόπεδο όπου εκπαιδεύονται οι Εύζωνες και να μάθει την ένδοξη ιστορία των Ευζώνων.

Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε στο επιβλητικό Προεδρικό Μέγαρο. Μάθαμε την ιστορία του Μεγάρου, θαυμάσαμε την αρχιτεκτονική του Ερνέστου Τρίλλερ, στον οποίο είχε ανατεθεί η κατασκευή των ανακτόρων και εντυπωσιαστήκαμε από τον κήπο του, που αποτελεί όαση πράσινου στο κέντρο της Αθήνας.

Ωστόσο, η πιο σημαντική στιγμή και εικόνα που θα κρατήσουμε όλοι μας, μαθητές και εκπαιδευτικοί, είναι όταν ήρθε και μας μίλησε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος. Μέσα από λίγες λέξεις, με ειλικρινή ζεστασιά και απλότητα, έδωσε στους μαθητές συμβουλές ζωής. Συγκεκριμένα, υποστήριξε – αντλώντας όπως είπε από τα δικά του μαθητικά χρόνια – ότι οι γενικές γνώσεις που αποκτούν οι μαθητές στα γυμνασιακά τους χρόνια αποτελούν τη βάση της προσωπικότητας, και όσο πιο στέρεο και πλήρες είναι το γνωστικό οικοδόμημα, τόσο πιο ολοκληρωμένη και ισορροπημένη γίνεται η προσωπικότητα. Επίσης ο Πρόεδρος συμβούλευσε τους μαθητές να μην επιλέξουν επάγγελμα βάσει των εντυπώσεων της εποχής μας αλλά από τις επιθυμίες και τις δυνατότητές τους.
Η εκδρομή μας ολοκληρώθηκε με μια βόλτα στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο της Αθήνας”.

Στο Προεδρικό Μέγαρο και την Προεδρική Φρουρά τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά!
To Top