ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο πλευρό των σεισμόπληκτων Τουρκίας και Συρίας ο Δήμος Καλαμάτας-Βασιλόπουλος: “Συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης”

Βασιλόπουλος: ” Η Καλαμάτα γνωρίζει τις δυσκολίες αυτού του ανηφορικού δρόμου-Αυτονόητη υποχρέωσή  μας να βοηθήσουμε”-Στο Πνευματικό Κέντρο η συγκέντρωση της βοήθειας

Στο πλευρό των σεισμόπληκτων Τουρκίας και Συρίας τάσσεται ο Δήμος Καλαμάτας  με τον Δήμαρχο να ανακοινώνει τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους. Δυστυχώς, Τουρκία και Συρία βιώνουν μια τραγωδία χωρίς τέλος, με τον αριθμό των νεκρών ώρα με την ώρα να αυξάνει. Ήδη έχουν εντοπιστεί 2.600 νεκροί που καταπλακώθηκαν από τα συντρίμμια κτηρίων που κατέρρευσαν ενώ πάνω από 6.000 είναι οι τραυματίες, άγνωστο ακόμα πόσοι άλλοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι κάτω από τα ερείπια.

Στεκόμαστε δίπλα στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας οι οποίοι δοκιμάζονται μετά τον καταστροφικό σεισμό των 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Συλλυπητήρια στις οικογένειες των, δυστυχώς, χιλιάδων θυμάτων που άφησε πίσω του παράλληλα με την ευχή ο κατάλογος να σταματήσει να μεγαλώνει.

Οι περιοχές που επλήγησαν έχουν μπροστά τους τον ανηφορικό δρόμο της επούλωσης των πληγών και της ανοικοδόμησης. Η Καλαμάτα γνωρίζει τις δυσκολίες αυτού του δρόμου και θεωρώ ότι είναι αυτονόητη υποχρέωσή μας να συνδράμουμε με κάθε δυνατό τρόπο”, δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος.


Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας Παναγιώτης Λύρας μπροστά στο σημείο συγκέντρωσης της ανθρωπιστικής βοήθειας

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Συμπαράσταση στους δοκιμαζόμενους από το φονικό σεισμό λαούς της Τουρκίας και της Συρίας – Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης

Ο Δήμος Καλαμάτας συμπαρίσταται στους δοκιμαζόμενους από το χτύπημα του Εγκέλαδου λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, μετά τον καταστροφικό σεισμό μεγέθους 7,8 Ρίχτερ που έχει αφήσει πίσω του χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες.

Ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη και οδύνη του και έδωσε άμεσα οδηγία προκειμένου να υπάρξει συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης.  

Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνεται από αύριο Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023, καθημερινά στο ισόγειο του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας και ώρες 09:00-14:00 και 17:00-20:00.

Θα συγκεντρώνονται τα παρακάτω είδη:

– Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί κ.ά.)

– Μάσκες, αντισηπτικά, γάντια

– Ζεστά ρούχα για παιδιά και ενήλικες

– Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα

– Βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα και είδη βρεφικής φροντίδας

– Γάλατα και τρόφιμα μακράς διάρκειας (κονσέρβες, δημητριακά, παξιμάδια κ.ά.)

– Είδη ατομικής υγιεινής

Οι φορείς και οι εταιρείες που επιθυμούν να στηρίξουν την προσπάθεια του Δήμου μπορούν να επικοινωνούν με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Θεμάτων Γιώργο Φάβα στο τηλέφωνο 6945-237810 και τον Πρόεδρο της Δημ. Κοινότητας Καλαμάτας Παναγιώτη Λύρα στο τηλέφωνο 6948-073632. Πληροφορίες σχετικά με τη συλλογή της βοήθειας παρέχονται ακόμη στα τηλέφωνα 2721360700 και 2721360786 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

To Top