ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο πλευρό των σεισμόπληκτων της Αλβανίας ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας με εθελοντές γιατρούς

Στο πλευρό των σεισμοπαθών της Αλβανίας βρίσκεται ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας με εθελοντές γιατρούς που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του δράματος της γείτονος χώρας. Σε συνεννόηση με την Ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα γίνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να εξασφαλιστεί η διαμονή εθελοντών ιατρών από τη Μεσσηνία που θα προστρέξουν στο δράμα του αλβανικού λαού.
Με τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται καθημερινά- ήδη η Αλβανία μετράει 47 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες, ενώ πολλοί ακόμα είναι οι αγνοούμενοι, θαμμένοι κάτω από τα ερείπια, έχουν ήδη προστρέξει για βοήθεια διασώστες και γιατροί από διάφορες χώρες. Οι σεισμογράφοι έχουν καταγράψει πάνω από 500 μετασεισμούς από την Τρίτη, αρκετούς πάνω από 5 βαθμούς Ρίχτερ. Στην ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, που υπογράφουν ο πρόεδρος Δημήτρης Τζωρτζίνης και ο γραμματέας Ηλίας Μανδηλάρης, αναφέρονται τα ακόλουθα:

“Ο Ιατρικός κόσμος της Μεσσηνίας παρακολουθεί προσεκτικά και με θλίψη το δράμα των συνανθρώπων μας στη γειτονική Αλβανία και είναι σε συνεννόηση με την Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα για την εξασφάλιση διαμονής εθελοντών ιατρών ώστε να παρέχουν υγειονομικές υπηρεσίες στους πληγέντες από τους σεισμούς”.

Μαίρη Περδικέα

Στο πλευρό των σεισμόπληκτων της Αλβανίας ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας με εθελοντές γιατρούς
To Top