Chef Stories

Στο PLATEA ο σεφ Στέλιος Μπαρμπέας

Mια επιτυχημένη συνεργασία ολοκληρώθηκε μετά από 5 χρόνια, μεταξύ του Μανιάτη σεφ Στέλιου Μπαρμπέα και του ξενοδοχείου Elite city resort και του εστιατορίου Yiamas!

Με σημερινή του ανάρτηση στο facebook ενημέρωσε ο ίδιος ο σεφ για την...μεταγραφή του στο PLATEA, γράφοντας: "Καλημέρα σε όλους, μετά από 5 χρόνια όμορφης συνεργασίας με το ξενοδοχείο Elite city resort και το εστιατόριο yiamas έφτασε στο τέλος της. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους όσους με πίστεψαν και με εμπιστεύτηκαν, τους συνεργάτες μου, τους προμηθευτές, την ομάδα της κουζίνας που έδωσαν ψυχή και σώμα, την ομάδα του service που καταφέραμε τόσα πολλά και τον κόσμο που μας στήριξε καθημερινά, εύχομαι καλή συνέχεια σε όλους.Σε λίγες μέρες τα λέμε ξανά από την καρδιά της πόλης"!!

Αυτά τα 5 χρόνια - έχοντας δει και δοκιμάσει την δουλειά του Στέλιου στην κουζίνα, πρόκειται για έναν ανερχόμενο σεφ που του αρέσει να δοκιμάζει γεύσεις και πιάτα, με μεγάλη έφεση στη δημιουργία.
Το σίγουρο είναι ότι εξελίχθηκε πολύ, διακρινόμενος για την σοβαρότητα στη δουλειά του, την εργατικότητα και την προσήλωσή του στην κουζίνα αλλά και για το ομαδικό του πνεύμα.
Εδώ αξίζει να αναφερθεί η θετική πρωτοβουλία της διεύθυνσης του Elite, να δώσει χώρο και χρόνο στην κουζίνα του να αναδειχθούν νέοι σεφ, κάτι που έκανε ο Μπαρμπέας αλλά και άλλοι σεφ.

Ο Στέλιος Μπαρμπέας κι ο Γιάννης Δικαιουλάκος συνεργάστηκαν στενά αυτά τα χρόνια και τώρα πήρε ο καθένας τον δρόμο του, παραμένοντας φίλοι!

Η ανάρτηση του Στέλιου Μπαρμπέα

O Στέλιος Μπαρμπέας γεννήθηκε το 1986 στην Καλαμάτας όπου και μεγάλωσε. Κατάγεται από τις Θαλάμες της Μεσσηνιακής Μάνης. Ακολούθησε την οικογενειακή παράδοση και σπούδασε την μαγειρική τέχνη στον εκπαιδευτικό όμιλο “Le Monde”, στην Αθήνα.

Η αγάπη του για τη μαγειρική οδήγησε τα βήματά του, από το εστιατόριο “Καλλίστη” στο Κολωνάκι και το Αργεντίνικο “El Pecado” έως την κουζίνα του “Poseidon Resort” 5 αστέρων στο Λουτράκι και το “Filoxenia” στην Τεργέστη.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής τέχνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό .

Άλλες δραστηριότητες συμπεριλαμβάνουν συνεργασίες με περιοδικά και site μαγειρικής


Από το γύρισμα του reality MASTER CHEF τον περασμένο χειμώνα στο ξενοδοχείο Elite

Από το 2012 εργάστηκε ως executive chef στο ξενοδοχείο Elite City Resort, 4 αστέρων, όπου συνεργάστηκε σε γαστρονομικές βραδιές με τους καταξιωμένους σεφ Χριστόφορο Πέσκια, Γιάννη Λουκάκο, Λευτέρη Λαζάρου, Αλέξανδρο Παπανδέου και τον master of wine Κωνσταντίνο Λαζαράκη.

Στο PLATEA ο σεφ Στέλιος Μπαρμπέας

Δημοφιλέστερα

To Top