ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο Παρίσι την Πέμπτη ο Δήμαρχος Καλαμάτας για το παγκόσμιο συνέδριο “Change Now”

Ως “εξόχως τιμητική πρόσκληση για το Δήμο Καλαμάτας”, χαρακτήρισε ο Δήμαρχος την παρουσία της πόλης μας στο Παρίσι για το παγκόσμιο συνέδριο “Change Now”, στο οποίο είναι προσκεκλημένος και ο Δήμος Καλαμάτας μέσω του Δημάρχου του. Όπως δήλωσε και ο Δήμαρχος “η  πρόσκληση αυτή ήρθε ως συνέχεια της ένταξης της Καλαμάτας στις 100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις μέχρι το 2030 αλλά και των πολιτικών που εφαρμόζουμε με στόχο μια περισσότερο βιώσιμη και πράσινη πόλη”.

Στις  30 πόλεις που έχουν κάνει βήματα για την κλιματική ουδετερότητα

Στη διεθνή αυτή συνάντηση έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν  μέσω των Δημάρχων τους 30 πόλεις που έχουν κάνει βήματα προς την κλιματική ουδετερότητα. Ο Δήμαρχος Καλαμάτας θα είναι ομιλητής στο workshop για την μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα αλλά και για την κινητικότητα στην πόλη, ενώ θα του δοθεί η ευκαιρία να παρουσιάσει τα βήματα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και τους σχεδιασμούς για τα επόμενα χρόνια για την Καλαμάτα.

Συνεχίζουμε στο δρόμο της εξωστρέφειας, και η συμμετοχή της Καλαμάτας στη διεθνή συνάντηση αυτή μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει για την πόλη”, κατέληξε ο Δήμαρχος.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος είναι προσκεκλημένος από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Change Now και την Επιτροπή Συμφώνου Δημάρχων της Ευρώπης για το Κλίμα και την Ενέργεια.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη παγκόσμια συγκέντρωση ενδιαφερομένων για την περιβαλλοντική και κοινωνική μετάβαση, που θα διεξαχθεί στη Γαλλική πρωτεύουσα από 25 έως 27 Μαΐου.

Οι πόλεις που συμμετέχουν στο παγκόσμιο συνέδριο στο Παρίσι-Η Καλαμάτα η μόνη ελληνική πόλη που συμμετέχει

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα του συνεδρίου: http://www.changenow.world/program-2023/

Δημοφιλέστερα

To Top