ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο Λιμάνι Καλαμάτας μετανάστες που εντοπίστηκαν σε θαλαμηγό ανοιχτά της Πύλου

Στο λιμάνι Καλαμάτας καταφθάνουν σε λίγη ώρα περίπου 90 μετανάστες, που σήμερα τα ξημερώματα εντοπίστηκαν 40 ναυτικά μίλια δυτικά της Πύλου, σε θαλαμηγό. Αμέσως σήμανε συναγερμός στο Λιμενικό και οργανώθηκε επιχείρησης μεταφοράς τους στην Καλαμάτα.

Τους εντόπισε αεροσκάφος της Frontex

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος 40 ναυτικά μίλια δυτικά της Πύλου, μετά τον εντοπισμό θαλαμηγού σκάφους με περίπου 90 παράτυπους μετανάστες και πρόσφυγες από αεροσκάφος της frontex.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας, 25 άτομα παρελήφθησαν από παραπλέον δεξαμενόπλοιο ενώ 6 άτομα παρελήφθησαν από άλλο θαλαμηγό σκάφος και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Πύλου.

Μία γυναίκα εκ των 6 επιβαινόντων μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της Καλαμάτας. Οι υπόλοιποι επιβαίνοντες της θαλαμηγού αναμένεται να μετεπιβιβαστούν σε φορτηγό πλοίο. Όλοι οι μετανάστες αναμένεται να μεταφερθούν στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Στο σημείο του συμβάντος βρίσκονται ήδη δύο παραπλέοντα πλοία, ένα ναυαγοσωστικό του Λιμενικού, ενώ σπεύδει πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του ΛΣ.

Στη θαλάσσια περιοχή πνέουν άνεμοι 3 μποφόρ.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στο Λιμάνι Καλαμάτας μετανάστες που εντοπίστηκαν σε θαλαμηγό ανοιχτά της Πύλου
To Top