ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο Λιμάνι Καλαμάτας οι 92 μετανάστες που διασώθηκαν ανοιχτά της Πύλου-Τα 23 παιδιά

Στο Λιμάνι Καλαμάτας: Τους περισυνέλλεξε πλοίο που βρισκόταν στην περιοχή ανοιχτά της Πύλου – Όλοι οι μετανάστες είναι καλά στην υγεία τους

Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μεταναστών βρίσκεται σε εξέλιξη στη θαλάσσια περιοχή περί τα 55 ν. μ. δυτικά Πύλου υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος.
Οι 92 μετανάστες που επέβαιναν στο ιστιοφόρο ζήτησαν συνδρομή από το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. πρωινές ώρες σήμερα. καθώς βρίσκονται σε δυσχερή θέση στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή, εντός ελληνικής περιοχής ευθύνης έρευνας και διάσωσης.

Άμεσα δεσμεύτηκαν τρία παραπλέοντα πλοία για παροχή συνδρομής στο εν λόγω σκάφος.
Ένα από αυτά, το «Laura Bassi» με σημαία Ιταλίας περισυνέλεξε και τους 92 μετανάστες, όλους καλά στην υγεία τους. To πλοίο κατευθύνεται στον λιμένα Καλαμάτας, όπου αναμένεται να καταπλεύσει τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ ήδη έγινε σύσκεψη για την υποδοχή και την βραχυχρόνια φιλοξενία τους από τον Δήμο Καλαμάτας, με την συμμετοχή του Αντιδημάρχου Γιώργου Φάββα.
Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή είναι άνεμοι νότιοι 6 BF.

Η παρουσία της ΟΑΚ όπως και σε προηγούμενα αντίστοιχα περιστατικά ουσιαστικά συμβάλει στην Ενίσχυση της Λιμενικής Αρχής και του Δημου Καλαμάτας μέσω παροχής φωτισμού.
Η ΟΑΚ μεσω του ειδικού συγκροτήματος που διαθέτει , έχει αναπτύξει στο σημείο αποβίβασης των μεταναστών , το Light Tower το οποίο φέρει το ειδικό συγκρότημα.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του Δήμου Καλαμάτας για την κάλυψη των πρώτων αναγκών των αλλοδαπών, χορηγώντας χημικές τουαλέτες, νερά και φαγητό. Ο Ερυθρός Σταυρός παρείχε ρούχα, η Περιφέρεια κλινοσκεπάσματα και στρώματα. Επίσης, η ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας παρείχε πύργο φωτισμού.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας.

Οι αλλοδαποί, όταν ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες γραφειοκρατικές διαδικασίες αναμένεται να μεταφερθούν σε Κέντρο Μεταναστών.

To Top