ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο “κόκκινο” η ενδοοικογενειακή βία: 2.828 αδικήματα μέσα σε 5 μήνες

Σε κατεπείγουσα έκδοση ειδικού οδηγού διαχείρισης περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, προς τους αστυνομικούς όλων των υπηρεσιών, υποχρεώθηκε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά τις συζυγοκτονίες που σόκαραν το Πανελλήνιο, αλλά και την καταγεγραμμένη αύξηση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας.

Όπως αποκαλύπτει η Realnews, τα καταγεγραμμένα περιστατικά σε όλη τη χώρα, όπως καταχωρίστηκαν μετά την τελική τους επεξεργασία από τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες, προκαλούν έντονη ανησυχία, καθώς, μάλιστα, οι ειδικοί τα συσχετίζουν και με τον παρατεταμένο εγκλεισμό των πολιτών λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Τα στοιχεία

Σύμφωνα με τα επεξεργασμένα στοιχεία κρουσμάτων ενδοοικογενειακής βίας, που δημοσιεύει για πρώτη φορά η «R», μόνο το πεντάμηνο Ιανουαρίου-Μαΐου 2021 καταγγέλθηκαν 2.119 περιστατικά σε όλη την Ελλάδα, κατά τα οποία προέκυψε η διάπραξη συνολικά 2.828 αδικημάτων σε βάρος μελών της οικογένειας.

Πρόκειται για αδικήματα που αφορούν απειλές, άσκηση βίας, προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, σωματικές βλάβες, ακόμη και βιασμό ατόμων με νοητικά προβλήματα! Σε αυτόν βέβαια τον δραματικό κατάλογο ήλθαν να προστεθούν και οι δολοφονίες που διαπράχθηκαν μέσα στο καλοκαίρι. Στα ίδια στοιχεία καταγράφονται ως δράστες των παραπάνω περιπτώσεων 1.843 άνδρες με θύματα γυναίκες και παιδιά και 405 γυναίκες με θύματα κατά κανόνα παιδιά.

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το δημοσίευμα της Realnews

Στο “κόκκινο” η ενδοοικογενειακή βία: 2.828 αδικήματα μέσα σε 5 μήνες
To Top