Υγεία

Στο κινητό τους τηλέφωνο θα μπορούν να λαμβάνουν τις ιατρικές συνταγές οι πολίτες

Στο κινητό τους τηλέφωνο θα μπορούν να λαμβάνουν τις ιατρικές συνταγές οι πολίτες και δεν θα χρειάζεται πλέον να τις προσκομίζουν τυπωμένες στον φαρμακοποιό, καθώς τίθεται από σήμερα σε λειτουργία η σχετική υπηρεσία που είναι διαθέσιμη μέσω της ιστοσελίδας www.gov.gr.

Όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς πρόκειται για κάτι προαιρετικό.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μπαίνουν στην ιστοσελίδα αυτή να επιλέγουν την κατηγορία “Υγεία και Πρόνοια” και στη συνέχεια τον “Φάκελο Υγείας”. Κατόπιν κάνει κλικ στην κατηγορία «Άυλη συνταγογράφηση» και κάνει «είσοδο στην εφαρμογή» πληκτρολογώντας τους κωδικούς του για το Taxisnet και τον ΑΜΚΑ του.

Στη συνέχεια το σύστημα του ζητάει να εισάγει αριθμό κινητού τηλεφώνου ή λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ώστε αφού ο γιατρός μπει στην πλατφόρμα του e-prescription και καταχωρήσει τη συνταγή, να αποσταλεί στον ενδιαφερόμενο μέσω sms ή e-mail ο κωδικός της συνταγής, τον οποίο θα επιδείξει απλά στο φαρμακείο για την εκτέλεσή της.

 

 

Στο κινητό τους τηλέφωνο θα μπορούν να λαμβάνουν τις ιατρικές συνταγές οι πολίτες
To Top