ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Κέντρο Ανακύκλωσης στο Ασπρόχωμα Μάκαρης και “Ανοιχτός Δήμος”

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο “ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΗΜΟΣ-ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ”: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης, συνοδευόμενος από μέλη της παράταξης Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες, επισκέφτηκαν την εγκατάσταση του ΚΔΑΥ στο Ασπρόχωμα, ξεναγήθηκαν στον χώρο και ενημερώθηκαν από την διευθύντρια κ. Βλαχονικολού.

Κατά την επίσκεψη διαπιστώθηκε ο ατελής διαχωρισμός ανακυκλώσιμων υλικών στους μπλε κάδους καθώς και το σοβαρό έλλειμμα ενημέρωσης των πολιτών από την απερχόμενη Δημοτική αρχή. Το αποτέλεσμα είναι να καταλήγει στη Μαραθόλακα το 50% ως υπόλειμμα, ενώ θεωρείται δεδομένο, σύμφωνα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ότι έως το 2020, η ανακύκλωση πρέπει να αγγίζει το 50% των οικιακών απορριμμάτων.
Στην πρότασή μας παραμένει η εντατικοποίηση της ανακύκλωσης, προς όφελος των δημοτών, με ανάδειξη κινήτρων για μείωση των δημοτικών τελών αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος. Η βιώσιμη διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί έναν από τους πρωταρχικούς στόχους μας.
Τέλος, ως η επόμενη Δημοτική αρχή, θεωρούμε απαραίτητο τον εκσυγχρονισμό του ΚΔΑΥ, με μηχανική υποστήριξη στον διαχωρισμό, ώστε να επιτυγχάνεται η μέγιστη απόδοση και παράλληλα η προστασία των εργαζομένων από τις ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας που προκαλούνται από τον χειρονακτικό διαχωρισμό.

Στο Κέντρο Ανακύκλωσης στο Ασπρόχωμα Μάκαρης και “Ανοιχτός Δήμος”
To Top