Επί Σκηνής

“Στο καφέ Αμάν…”: Η επετειακή μουσικο- αφηγηματική παράσταση του Μουσικού Σχολείο Καλαμάτας στο Μέγαρο

“Στο καφέ Αμάν…” στις 13/12 για τα 30 χρόνια του Μουσικού Σχολείου ΚαλαμάταςΤο κάλεσμα του Σχολείου

Με μεγάλη μας χαρά θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε και να σας προσκαλέσουμε σε μια μεγάλη εκδήλωση, αποτέλεσμα της δημιουργικής συνεργασίας της “οικογένειας” του Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας “Μαρία Κάλλας” , δηλαδή των μαθητών και των καθηγητών , του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας
και του Συλλόγου Αποφοίτων “Μαρία Κάλλας του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας.

DSC-0073

Από την συνέντευξη τύπου της παρουσίασης της παράστασης
DSC-0075

DSC-0079

DSC-0080

image00001

Η μουσικο- αφηγηματική παράσταση με τίτλο “Στο καφέ Αμάν…”.θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, στην κεντρική σκηνή, την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα: 20.00 μ.μ.

Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και της Κ.Ε.του Δήμου Καλαμάτας Φάρις.
Για την εκδήλωση αυτή, θα διατεθούν από τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του Μ.Σ.Κ. δελτία οικονομικής ενίσχυσης αξίας 5€, με σκοπό το όποιο ποσό συγκεντρωθεί να χρησιμοποιηθεί για την συντήρηση των μουσικών οργάνων του σχολείου μας. Τα δελτία θα διατίθενται από το Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας και από το Μουσικό Σχολείο.

Λίγα λόγια για την παράσταση:
Το Παραδοσιακό Σύνολο Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας “Μαρία Κάλλας”, ως συνέχεια της πρώτης επιτυχημένης παράστασης που έδωσε το 2022, στο “έτος μνήμης” με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική εκστρατεία και την καταστροφή της Σμύρνης στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας “Πανταζοπούλειος Λαϊκή Σχολή”, φετος δούλεψε και θα παρουσιάσει την συνέχεια της πρώτης συναυλίας του 2022. Δηλαδή τη ξεχωριστή και έντονη διαδρομή των ανθρώπων, της μουσικής και του τραγουδιού που ξεκίνησε από τα Καφέ Αμάν της Σμύρνης και της Πόλης και έφτασε μέχρι την Αμερική!
Αρώματα, άνθρωποι, στίχοι, μπεμολια και αμανέδες θα μας ταξιδέψουν σε ένα μοναδικό ταξίδι από τα βάθη της Ανατολής στην Άγρια Δύση και στην μικρή, μεγάλη Ελλάδα μας.
Η μουσικο-αφηγηματική παράσταση που θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική σκηνή του Μεγάρου Χορού, αποτελεί το δημιουργικό αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης συνεργασίας μεταξύ του Μουσικού Σχολείου και των Συλλόγου Αποφοίτων “Μαρία Κάλλας” και του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου μας.

3

image

Τα κείμενα και οι ιστορικές πηγές προήλθαν έπειτα από έρευνα που έγινε με τη πολύτιμη στήριξη της Λαϊκή Βιβλιοθήκη Καλαμάτας και είναι γραμμένα ειδικά για την παράσταση αυτή.

To Top