Επιχειρείν

Στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας ο Ιάπωνας πρέσβης-Δέσμευση για προβολή της Μεσσηνίας στην Ιαπωνική αγορά

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποίησε στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας η Α.Ε. Πρέσβης της Ιαπωνίας Yasunori Nakayama, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Μεσσηνίας Περικλή Μαντά, όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο Βαγγέλη Ξυγκώρο, μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου και επιχειρηματίες του Νομού.

Επίκεντρο της συνάντησης ήταν η συζήτηση θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος όπως οικονομία, αγροτική ανάπτυξη και τεχνολογία, προώθηση προϊόντων και τουρισμός.

Ο Πρέσβης της Ιαπωνίας επικεντρώθηκε στις εξαγωγές των τοπικών μεσσηνιακών προϊόντων όπως το Π.Ο.Π. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, Π.Ο.Π. ελιές Καλαμάτας, σύκα, μπαλσάμικο ξύδι και εμφιαλωμένα κρασιά και στις προοπτικές ανάπτυξης της μεταξύ μας συνεργασίας.

Επίσης αναφέρθηκε στην συμμετοχή σε επιχειρηματικές αποστολές και εκθέσεις στην Ιαπωνία και στην ανάπτυξη διμερών συνεργασιών, ιδιαίτερα μετά την υπογραφή μεταξύ Ε.Ε. και Ιαπωνίας της Συμφωνίας Οικονομικής Εταιρικής Σχέσης.

Από την πλευρά του Επιμελητηρίου και των Μελών του έγινε παρουσίαση των κλάδων της οικονομίας της Μεσσηνίας και αναφορά στις ιδιαίτερα πολύπλευρες σχέσεις που συνδέουν την Ελλάδα και την Ιαπωνία. Συζητήθηκαν διεξοδικά θέματα επιχειρηματικότητας, εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, τουρισμού και επενδύσεων, αλλά και τα μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο κρατών.

Ιδιαιτέρως αναλύθηκαν οι προοπτικές που αναπτύσσονται στην Μεσσηνία όσον αφορά τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και τρόπους προσέγγισης της Ιαπωνικής αγοράς, μέσω και της προώθησης του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής, το οποίο πρέπει να αναδειχθεί περισσότερο και να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών.

Υπήρξε δέσμευση από τις δύο πλευρές για τον προσδιορισμό πρωτοβουλιών σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και το Enterprise Greece, με σκοπό τη προβολή της Μεσσηνίας ως προορισμού και παραγωγού εκλεκτών προϊόντων στην Ιαπωνική αγορά η οποία και αποτελεί στόχο του στρατηγικού σχεδιασμού εξωστρέφειας της χώρας μας.

Στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας ο Ιάπωνας πρέσβης-Δέσμευση για προβολή της Μεσσηνίας στην Ιαπωνική αγορά

Δημοφιλέστερα

To Top