ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας “έρχεται” η λειτουργία και προοπτική του Αεροδρομίου

Η διοίκηση, η λειτουργία και η προοπτική του Αεροδρομίου Καλαμάτας έρχεται προς συζήτηση στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.
Σύμφωνα με την εισήγηση της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας μέσω του Δημοτικού Συμβούλου, Δημήτρη Δημόπουλου, η δυναμική και η ανάπτυξη του Αεροδρομίου εμποδίζεται από μια σειρά παράγοντες, όπως οι “περιορισμένες και απαρχαιωμένες υποδομές, ελλιπής υποδοχή και πρόσβαση των επισκεπτών του Αεροδρομίου, σχεδόν ανύπαρκτος χώρος στάθμευσης επισκεπτών, αλλά και αφιλόξενος χώρος για Μέσα Μαζικής Μεταφοράς”.

Σύμφωνα με την εισήγηση, για να εκσυγχρονιστεί και να γίνει ανταγωνιστικό το Αεροδρόμιο Καλαμάτας απαιτείται: Νέα τεχνογνωσία, εξειδικευμένο προσωπικό, νέες τεχνολογίες και τεχνικές, σύγχρονος εξοπλισμός, βελτίωση υποδομών, αποτελεσματικότερο management,νέοι ουσιαστικοί εμπορικοί στόχοι.
Εδώ η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας:Εισήγηση Δημόπουλου

Στην εισήγηση της Δημοτικής Αρχής διαπιστώνονται τα ήδη γνωστά προβλήματα και ελλείψεις του Αεροδρομίου και προτείνεται η βελτίωση των υποδομών του καθώς και νέα τεχνογνωσία και management, χωρίς να αναφέρεται ο τρόπος ή η πηγή χρηματοδότησης για να γίνουν όλα αυτά.

Αν και πολλάκις ο ίδιος ο δήμαρχος Καλαμάτας έχει αναφερθεί στο θέμα της ανάγκης εκσυγχρονισμού του Αεροδρομίου, μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, στην εισήγηση της Δημοτικής Αρχής αποφεύγεται επιμελώς να ειπωθεί ο τρόπος χρηματοδότησης του εκσυχρονισμού του Αεροδρομίου, και αντιθέτως περιορίζεται στην απλή διαπίστωση των πασιφανών προβλημάτων, που εδώ και χρόνια διατυπώνονται τόσο από τους ανθρώπους του Αεροδρομίου, από την Περιφέρεια, αλλά και από την Κυβέρνηση.
Προφανώς και η διαβούλευση του θέματος εντός του Δημοτικού Συμβουλίου είναι θεμιτή, ωστόσο οι τελικές αποφάσεις για τον τρόπο εκσυγχρονισμού και αξιοποίησης του Αεροδρομίου θα ληφθούν από την Κυβέρνηση, και η δυναμική ανάπτυξη με την κατακόρυφη άνοδο της επισκεψιμότητας επιβάλλουν τη γρήγορη λήψη των βέλτιστων αποφάσεων, χωρίς άλλες καθυστερήσεις.

Μαίρη Περδικέα

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας “έρχεται” η λειτουργία και προοπτική του Αεροδρομίου
To Top