ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο απόψε η ίδρυση Δημοτικού Κομμωτηρίου στην Καλαμάτα για πολίτες με χαμηλά εισοδήματα

Στην ίδρυση Δημοτικού Κομμωτηρίου προχωρά ο Δήμος Καλαμάτας, με το θέμα να αναμένεται να εγκριθεί απόψε το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το Δημοτικό Κομμωτήριο θα στεγαστεί στο Δυτικό Εμπορικό Κέντρο Καλαμάτας, και θα παρέχει, μέσω εθελοντών επαγγελματιών κομμωτών της Μεσσηνίας, δωρεάν υπηρεσίες κουρέματος αλλά και ξυρίσματος σε πολίτες με χαμηλά εισοδήματα.

Η εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Γιώργου Φάβα:

“Ο Δήμος μας προτίθεται να δημιουργήσει Δημοτικό Κομμωτήριο έτσι ώστε να προσφέρει
δωρεάν υπηρεσίες σε άνδρες, γυναίκες αλλά και στα παιδιά που πλήττονται περισσότερο από οικονομικές δυσκολίες και ιδιαίτερα όσων έχουν πρόβλημα πρόσβασης σε βασικές παροχές για την κάλυψη αναγκών ατομικής υγιεινής.
Σκοπός της λειτουργίας του Δημοτικού Κομμωτήριού , είναι να προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες
κομμωτικής και ξύρισμα σε άστεγους συμπολίτες μας αλλά και σε οικογένειες που ζουν κάτω από δύσκολες συνθήκες στην καθημερινότητά τους.
Το Δημοτικό Κομμωτήριο θα λειτουργεί με εθελοντές κομμωτές, σε συνεργασία με τον
Σύλλογος Κουρέων και Κομμωτών Ν. Μεσσηνίας που θα προσφέρουν σημαντικό κοινωνικό έργο σε ανθρώπους που χρειάζονται φροντίδα και υποστήριξη αλλά και με προσωπικό του Δήμου με οποιαδήποτε σχέση εργασίας εφόσον αυτό είναι εφικτό .
Το Δημοτικό Κομμωτήριο θα στεγαστεί σε κτίριο του Δήμου και συγκεκριμένα στον Οικίσκο 10 (συστέγαση με τα Δημοτικά Πλυντήρια) του Δυτικού Εμπορικού Κέντρου
Οι λεπτομέρειες λειτουργίας του και τα κριτήρια επιλογής των ωφελούμενων θα ορισθούν με
Κανονισμό λειτουργίας.
Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω :
Το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται να αποφασίσει σχετικά με την ίδρυση λειτουργίας Δημοτικού Κομμωτηρίου στο Δήμο μας με έδρα τον οικίσκο 10 (συστέγαση με
τα Δημοτικά Πλυντήρια) που βρίσκεται στο Δυτικό Εμπορικό κέντρο και είναι ιδιοκτησία του Δήμου μας”.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο απόψε η ίδρυση Δημοτικού Κομμωτηρίου στην Καλαμάτα για πολίτες με χαμηλά εισοδήματα
To Top