ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίτιμος Δημότης Καλαμάτας ο Στάϊνμάιερ

ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΤΑΪΝΜΑΓΕΡ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η τελετή ανακήρυξης του Γερμανού Προέδρου, Φρανκ Βάλτερ Στάϊνμάιερ, ως επίτιμου Δημότη Καλαμάτας, στο ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας.

Νωρίτερα αφίχθη με το ίδιο πολυτελές αυτοκίνητο ασφαλείας μαζί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, καθώς στους δρόμους γύρω από το Ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας είχε προσωρινά διακοπεί η κυκλοφορία και υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη για λόγους ασφαλείας.


Έξω από το ιστορικό δημαρχείο της Καλαμάτας λίγο πριν την άφιξη των δύο προέδρων

Τον γερμανό πρόεδρο υποδέχτηκαν ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, μαζί με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, Παύλο Μπουζιάνη, ενώ αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι Καλαμάτας, εκπρόσωποι της Γερμανικής Πρεσβείας, αλλά και οι Μητροπολίτες Μεσσηνίας και Μάνης, και οι βουλευτές Μεσσηνίας ΣΥΡΙΖΑ, Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας, καθώς και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Βαγγέλης Ξυγκώρος, βρίσκονταν ήδη στην αίθουσα τελετής του Δημαρχείου.
Στην αίθουσα βρέθηκαν και οι κυρίες Βικτωρία Καρέλια, Σύλβια Καρέλια όπως ο Νικήτας Κάρτσωνας κι ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γερμανός Πρόεδρος τους καλημέρισε όλους στα ελληνικά.
Την τελετή της επιτιμοποίησής του κάλυψαν τηλεοπτικά η ΕΡΤ, και το γερμανικό κανάλι ZDF.

ΝΙΚΑΣ: “ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΣΦΙΞΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ”

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ ΚΑΙ ΚΑΦΕΣ ΣΤΟ “ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝ” ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Να επισημάνουμε ότι είχε προηγηθεί η επίσκεψη στην Αρχαία Μεσσήνη και ξενάγησή του γερμανού προέδρου από τον καθηγητή Πέτρο Θέμελη στον αρχαιολογικό χώρο. Αμέσως μετά μαζί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, με τον οποίο έχουν πολύ καλή σχέση, έφτασαν στην Καλαμάτα και στο Λιμάνι της, όπου και απόλαυσαν τον καφέ τους στο ιστορικό και εμβληματικό “Πανελλήνιον”.

Ο Φράνκ Βάλτερ Στάϊνμάγερ φάνηκε να απολαμβάνει την επίσκεψή του στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, χαιρετούσε τους πολίτες, μάλιστα συνομίλησε και με κάποιους συμπατριώτες του, που έσπευσαν να τον υποδεχτούν, και ήταν απλός και προσιτός.


H αναχώρηση των δύο προέδρων όπως την κατέγραψε ο φακός του MessiniaLive

ΓΕΥΜΑ ΜΕ ΨΑΡΙΚΑ ΣΤΟΥ “ΚΟΥΡΚΟΥΤΑ”

Στις 14.30 αναχώρησαν από το ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο Γερμανός Πρόεδρος Φράνκ Βάλτερ Στάϊνμάιερ, αφού προηγουμένως φωτογραφήθηκαν στην είσοδο του Δημαρχείου με τις συζύγους τους. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει γεύμα με ψαρικά στην ταβέρνα Κουρκουτά, φημισμένη για τους ψαρομεζέδες της και τα φρέσκα ψάρια της.

60 ΟΧΗΜΑΤΑ Η ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΠΟΜΠΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ


Σταθμευμένα τα αυτοκίνητα της πομπής των προέδρων, παρατάχθηκαν επί της Ναυαρίνου

Να σημειωθεί ότι τους δύο προέδρους συνόδευε πομπή από 60 οχήματα με ισχυρή αστυνομική δύναμη. Συγκεκριμένα, 100 άτομα είναι η φρουρά του Γερμανού προέδρου, ενώ είδαμε και 6 μαύρα βανάκια με άντρες των ειδικών δυνάμεων της Γερμανίας, ενώ στην ασφάλεια των προέδρων ήταν και σκύλος Κ9 της ΕΛ.ΑΣ.

Επίσης την αυτοκινητοπομπή συνόδευαν περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ., ένα ασθενοφόρο, όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, αλλά και πυροσβεστικό όχημα του Δήμου Καλαμάτας. Η πομπή ακολούθησε την οδό Αρτέμιδος, για να φτάσει στο Λιμάνι Καλαμάτας και από εκεί στην παραλία της Βέργας για το γεύμα.

Κυκλοφοριακό χάος επικράτησε για λίγη ώρα στους κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας και κυρίως στην Αρτέμιδος απ’όπου και αναχώρησαν οι δύο πρόεδροι. Η Τροχαία ρύθμιζε την κυκλοφορία, και για λίγο διέκοψε αυτή επί της Αρτέμιδος, έως ότου περάσει η πομπή με τα 60 αυτοκίνητα, οπότε και αμέσως δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία ο δρόμος.

Ρεπορτάζ: Θανάσης Πουλόπουλος-Μαίρη Περδικέα

To Top