Αθλητισμός

Στίβος: Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων λόγω κορονοϊού ο Κέντρικς- Σε απομόνωση όλη η ομάδα στίβου της Αυστραλίας

Ο αμερικανός άλτης, δις Παγκόσμιος πρωταθλητής, χάνει τους Αγώνες

Το πρώτο σημαντικό πλήγμα ελέω κορονοϊού στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο είναι γεγονός. “Θύμα” είναι ο Αμερικανός παγκόσμιος πρωταθλητής του άλματος επί κοντώ, Σαμ Κέντρικς, ο οποίος στον καθιερωμένο έλεγχο βρέθηκε θετικός και όπως ανακοινώθηκε από την Ολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ, αποκλείστηκε από την κορυφαία διοργάνωση.

“Σήμερα στο Τόκιο, οι αξιωματούχοι ενημέρωσαν τον Σαμ ότι το καθημερινό του τεστ ήταν θετικό, οπότε είναι εκτός ανταγωνισμού. Νιώθει καλά και δεν έχει συμπτώματα”, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην σχετική ανακοίνωση.

Ο 28χρονος Κέντρικς, ήταν από τα φαβορί για ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και οι απανταχού φίλαθλοι του εντυπωσιακού αγωνίσματος, περίμεναν τη μονομαχία του με τον νεαρό Σουηδό, κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ, Αρμάντ Ντουπλάντις, που τελικά δεν θα γίνει στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

Μάλιστα, η υπόθεση του Κέντρικς παίρνει μεγάλες διαστάσεις, αφού σύμφωνα με ανακοίνωση της Ολυμπιακής Επιτροπής της Αυστραλίας, όλα τα μέλη της αποστολής στίβου της χώρας υποχρεώθηκαν να τεθούν σε απομόνωση στα δωμάτιά τους, καθώς χαρακτηρίστηκαν στενές επαφές του Αμερικανού επικοντιστή. Όπως αναφέρει η AOC, οι αθλητές υποβάλλονται σε ελέγχους με βάση το πρωτόκολλο της Ολυμπιακής ομάδας της Αυστραλίας.

Στίβος: Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων λόγω κορονοϊού ο Κέντρικς- Σε απομόνωση όλη η ομάδα στίβου της Αυστραλίας
To Top