ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στις 7 Δεκεμβρίου φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου και συναυλία με τους VEGAS

Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου και ώρα 20:00, με την καθιερωμένη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με το αγαπημένο συγκρότημα της νεολαίας, τους Vegas. Τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου θα καλύψουν μουσικά η Δημοτική Φιλαρμονική και η χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΚΕ «Φάρις», Θανάση Ηλιόπουλο, «θα έχουμε εκδηλώσεις όλο το Δεκέμβριο, με τη συμμετοχή του Δημοτικού Ωδείου, της Φιλαρμονικής, των πολιτιστικών σχημάτων και φορέων της Καλαμάτας, εκδηλώσεις πολιτιστικές και κοινωνικές. Θα υπάρξουν διάφορα bazaar, θα λειτουργήσουν και τα σπιτάκια στο βόρειο μέρος της Πλατείας, όπως κάθε χρόνο».

ΚΑΙ CAROUSEL ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Προσέθεσε, μάλιστα, ότι «στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα έχουμε ως θέμα και τη λειτουργία carousel στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου».

Φέτος, θα πραγματοποιηθούν τρεις σημαντικές εκδηλώσεις από τις Καλλιτεχνικές Σχολές του Δήμου, ενώ μία κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιήσει στην «Τέντα» η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας. Όπως επισημαίνεται από τον Δήμο Καλαμάτας, στόχος είναι η διασκέδαση, ιδίως για τα παιδιά, καθώς και το εορταστικό κλίμα στην πόλη, το οποίο θα βοηθήσει στην αύξηση της επισκεψιμότητας τις ημέρες εκείνες και στην τόνωση της κίνησης των καταστημάτων.

ΤΡΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ο Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας Στάθης Γυφτάκης ανέφερε ότι στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν οι εξής εκδηλώσεις στο Μέγαρο Χορού:

• Στις 22 Δεκεμβρίου 2018, θα δοθούν παραστάσεις από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δημοτικού Ωδείου και της Δημοτικής Σχολής Χορού, στις 19.00 και 21.00. Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις, θα πρέπει να προμηθευτούν δωρεάν δελτία εισόδου (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, με έμφαση στους γονείς των μαθητών), που θα διατίθενται από τη Δημοτική Σχολή Χορού και το Δημοτικό Ωδείο.

• Στις 23 Δεκεμβρίου θα παρουσιασθεί ένα μουσικό παραμύθι του Γιώργου Κουρουπού, για όλες τις ηλικίες, στο studio του Μεγάρου Χορού. Το εισιτήριο θα τιμάται 3 ευρώ.

• Στις 27 Δεκεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη εμφάνιση της Συμφωνικής Ορχήστρας Καλαμάτας. Οι πρόβες βρίσκονται σε εξέλιξη και το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί προσεχώς. Το εισιτήριο θα τιμάται 5 ευρώ.

• Η εκδήλωση της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας στην «Τέντα» θα έχει εισιτήριο 2 ευρώ.
Τέλος, θα υπάρξει μία έκπληξη με το Νεανικό Μελίφωνο.

Στις 7 Δεκεμβρίου φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου και συναυλία με τους VEGAS
To Top