Αθλητισμός

Στις 30 Οκτωβρίου η «Χρυσή Μπάλα» του 2023

Η τελετή απονομής για την «Χρυσή Μπάλα» του 2023, θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, στο Théâtre du Châtelet στο Παρίσι, όπως ανακοίνωσε το περιοδικό France Football, που διοργανώνει τον ιστορικό θεσμό.

Κατά την διάρκεια της βραδιάς, θα αποκαλυφθούν τα ονόματα των διαδόχων των Καρίμ Μπενζεμά και Αλέξια Πουτέγιας, καθώς και των νικητών των άλλων βραβείων (το τρόπαιο Kopa για τον καλύτερο νεαρό παίκτη της σεζόν, ηλικίας κάτω των 21 ετών, τον τρόπαιο Yachine για τον καλύτερο τερματοφύλακα, το «Βραβείο Σόκρατες» που προορίζεται για ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν σε κοινωνικά και φιλανθρωπικά έργα).

Τα ονόματα των 30 υποψηφίων για την «Χρυσή Μπάλα» ανδρών και των 20 υποψηφίων για την «Χρυσή Μπάλα» γυναικών, θα γίνουν γνωστά στις 6 Σεπτεμβρίου.

Το κορυφαίο ατομικό βραβείο της Ευρώπης, σε ατομικό επίπεδο, θεσμοθετήθηκε το 1956 και πέρυσι, πήρε νέα μορφή, με μια μεταρρύθμιση που είχε σκοπό να την κάνει «πιο ευανάγνωστη».

Μετά την επιβράβευση των παικτών για την απόδοσή τους κατά την διάρκεια ενός ημερολογιακού έτους, το τρόπαιο ευθυγραμμίζεται τώρα με το ημερολόγιο της αθλητικής σεζόν.

Τα κριτήρια βράβευσης, έχουν αναθεωρηθεί, καθώς οι «ατομικές εμφανίσεις» και ο «αποφασιστικός και εντυπωσιακός χαρακτήρας των διεκδικητών» θα είναι το πρώτο κριτήριο και προηγείται από «την συλλογική πτυχή και τα τρόπαια που κατακτήθηκαν» και «την κλάση του παίκτη και την αίσθηση του ευ αγωνίζεσθαι».

Η κριτική επιτροπή περιορίσθηκε σε 100 ψηφοφόρους, δημοσιογράφους από τις 100 κορυφαίες χώρες στην κατάταξη της FIFA (έναντι 170 προηγουμένως) και 50 ψηφοφόρους για την «Χρυσή Μπάλα» γυναικών.

Στις 30 Οκτωβρίου η «Χρυσή Μπάλα» του 2023
To Top