Το δικό μου Σχολείο

Στις 21 Μαρτίου ο Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός “Καγκουρό” στην Καλαμάτα

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Στις 21 Μαρτίου 2020, ημέρα Σάββατο και ώρα 9:00 το πρωί, στo χώρο  των  Εκπαιδευτηρίων  Μπουγά θα διεξαχθεί ο Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός «Καγκουρό», του οποίου η διάρκεια είναι 1 ώρα και 30 λεπτά.

Ο Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός «Καγκουρό» είναι ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός, διασκεδαστικός διαγωνισμός στον κόσμο, με συμμετοχή 6,5 εκατομμυρίων μαθητών από 52 χώρες. Η Ελλάδα άρχισε να συμμετέχει στον συγκεκριμένο διαγωνισμό από τον Μάρτιο του 2007.

Ο Διαγωνισμός στην Ελλάδα διοργανώνεται από τον κ. Μιχάλη Λάμπρου, καθηγητή του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η φιλοσοφία του διαγωνισμού βασίζεται στην αρχή ότι τα μαθηματικά είναι μία κουλτούρα και γι΄ αυτό πρέπει να παρέχεται σε όλους. Ειδικά, επειδή τα μαθηματικά καλλιεργούν τη σκέψη και φέρνουν πνευματική ικανοποίηση, δεν πρέπει να απευθύνονται μόνο σε λίγους.

Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές από την Β΄ Δημοτικού μέχρι την Γ΄ Λυκείου.

Τα θέματα στα οποία διαγωνίζονται δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις μαθηματικών και δεν απευθύνονται μόνο σε μαθητές με ιδιαίτερη κλίση στα μαθηματικά. Ο κοινός νους, η καθαρή σκέψη και η αγάπη για τα μαθηματικά είναι αρκετά εφόδια, για να αντιμετωπίσει κανείς τα θέματα του διαγωνισμού.

Όλοι οι μαθητές που παίρνουν μέρος στον διαγωνισμό λαμβάνουν δώρα με ενδιαφέρον εκπαιδευτικό περιεχόμενο, ανεξάρτητα από την επίδοσή τους, και μια βεβαίωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 2721082848  με τους υπεύθυνους του διαγωνισμού Γ. Κουτσουμπό, Κ. Κουλουμπού, Δ. Γεωργιοπούλου, Γ. Χριστάκη  ή να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.kangaroo.gr . Η δήλωση συμμετοχής μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά

homepage-new

Στις 21 Μαρτίου ο Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός “Καγκουρό” στην Καλαμάτα
To Top