Το δικό μου Σχολείο

Στις 21 Ιουνίου η καλοκαιρινή γιορτή των ΚΔΑΠ Δήμου Καλαμάτας

“ΤΑ ΚΔΑΠ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ”

Θεατρικά δρώμενα, χορευτικά, αλλά και έκθεση με τις δημιουργίες όλης της χρονιάς θα παρουσιάσουν τα 500 παιδιά των ΚΔΑΠ του Δήμο Καλαμάτας, την Πέμπτη 21 Ιουνίου στο αμφιθέατρο «Θόδωρος Αγγελόπουλος», Αριστομένους 95, αντί εκείνου του Κάστρου Καλαμάτας, λόγω της πρόγνωσης για κακές καιρικές συνθήκες.
Η αλλαγή αυτή ανακοινώθηκε από τον Δήμο Καλαμάτας, εξαιτίας του ότι η πρόγνωση καιρού για την Πέμπτη το βράδυ είναι βροχή.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 20.00. Πρόκειται για μια μεγάλη καλοκαιρινή γιορτή που ετοίμασαν τα παιδιά των ΚΔΑΠ, που για πρώτη φορά λειτούργησαν φέτος στον Δήμο Καλαμάτας με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

11 Σχολεία της πόλης μας παρέμεναν ανοιχτά τα απογεύματα από τις 5 μέχρι τις 21.00 κάθε βράδυ και εκατοντάδες παιδιά της πόλης απασχολούνταν δημιουργικά και μάθαιναν μέσα από πάρα πολλά προγράμματα και δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχαν.

Την περασμένη Πέμπτη από το Δημοτικό Συμβούλιο εγκρίθηκε η διοργάνωση της καλοκαιρινής εκδήλωσης των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Καλαμάτας, με τίτλο «Τα ΚΔΑΠ στον Ελληνικό Κινηματογράφο» και η διάθεση πίστωσης (1.240 ευρώ) για την κάλυψη των εξόδων, που θα διατεθούν από τον δημοτικό προϋπολογισμό. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Με τον τρόπο αυτό θα προβληθεί το έργο που πραγματοποιήθηκε κατά την πρώτη χρονιά λειτουργίας των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης στο Δήμο Καλαμάτας, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 31 Ιουλίου 2018.

Να σημειωθεί ότι λειτουργούν 11 ΚΔΑΠ και το ΚΔΑΠ/ΜΕΑ, τα οποία παρακολουθούν περίπου 500 παιδιά. Οι απασχολούμενοι είναι περί τους 60 και οι δαπάνες καλύπτονται από το ΕΣΠΑ.

Τα παιδιά αθλούνται, μαθαίνουν εικαστικές τέχνες, ρομποτική, πληροφορική, αγγλικά. Τα ΚΔΑΠ βασίζονται στο πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης “Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής” που “τρέχει” σε εκατοντάδες σχολεία της χώρας, προσφέροντας στα παιδιά τη δυνατότητα να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να αναπτύξουν τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντά τους, εξυπηρετώντας ταυτόχρονα τις ανάγκες της ελληνικής οικογένειας.

Εκτός από παιχνίδι, παρέχεται δομημένο πρόγραμμα στα εξής εργαστήρια: Πληροφορικής και Ρομποτικής, Περιβάλλοντος (Πειράματα, Διάστημα, Ανακύκλωση κ.λπ.), Φιλαναγνωσίας (Αγγλικά, Γνωρίζω τον τόπο μου, Παραμύθια κ.λπ.), Αθλητισμού και Υγείας (Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Βόλεϊ κ.λπ.) και Εικαστικών (Θέατρο, Μουσική, Ζωγραφική κ.λπ.).

Στις 21 Ιουνίου η καλοκαιρινή γιορτή των ΚΔΑΠ Δήμου Καλαμάτας
To Top