Κορονοιος

Στις 14 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για την 3η δόση σε ανοσοκατεσταλμένους

Η κ. Θεοδωρίδου αναφέρθηκε στη χορήγηση της τρίτης δόσης. Όπως είπε ο στόχος της χορήγησης τρίτης δόσης είναι για άτομα που δεν ανταποκρίθηκαν στον πρωτογενή εμβολιασμό, και έτσι ενέχει τη θέση της συμπληρωματική δόσης.
Ο δεύτερος στόχος είναι για να ενισχυθεί το επίπεδο των αντισωμάτων σε περιπτώσεις που αυτά έχουν μειωθεί.

Η Εθνική Επιτροπή είχε γνωμοδοτήσει υπέρ της τρίτης δόσης για τις ευάλωτες ομάδες, όπως οι μεταμοσχευμένοι, οι νεφροπαθείς, οι νοσούντες με καρκίνο, οι πάσχοντες με χρόνια νοσήματα, κ.α.
Όπως ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους η πλατφόρμα για τους ανοσοκατεσταλμένους θα ανοίξει τις 14 Σεπτέμβρη.

Έχει ήδη συζητηθεί στην Επιτροπή ο εμβολιασμός των ατόμων που διαμένουν σε δομές φροντίδας αλλά και όσων είναι άνω των 85 ετών.

Ακόμα εξετάζεται η χορήγηση τρίτης δόσης στους άνω των 60 ετών.

Στους λόγους που πρέπει να εμβολιαστούν τα παιδιά αναφέρθηκε ξανά η κ. Θεοδωρίδου. Μάλιστα, τόνισε πως οι ανεμβολίαστοι έφηβοι έχουν δεκαπλάσιες πιθανότητες να νοσήσουν βαριά σε σχέση με τους εμβολιασμένους.

“Ο εμβολιασμός των παιδιών συστήνεται για τη σωματική τους υγεία, αλλά και την ψυχική. Επίσης, πάρα πολύ σημαντική είναι η θωράκιση των παιδιών για την επιστροφή στα σχολεία και τις εξωσχολικές δραστηριότητες.
Σύμφωνα με την κυρία Θεοδωρίδου, πρέπει να γίνεται κανονικά ο εμβολιασμούς των εγκύων, όπως υπαγορεύουν οι διεθνείς επιστημονικές μελέτες, όπως αυτή του CDC.

Σύμφωνα με τη μελέτη αυτή, καθ’ όλη τη διάρκεια της της κύησης ο εμβολιασμός δεν έχει κανέναν κίνδυνο και πρέπει να γίνεται.

To Top