ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Τρίπολη ο Πρωθυπουργός στις 5 Δεκεμβρίου

Πέρα από τις συναντήσεις και τις επισκέψεις που θα κάνει, ο πρωθυπουργός θα εκφωνήσει ομιλία στην αρκαδική πρωτεύουσα, στις 7 το απόγευμα της ερχόμενης Δευτέρας, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΔΡΕΣ – ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Η προεκλογική εκστρατεία έχει ξεκινήσει για τα καλά, καίτοι η Βουλή δεν έχει διαλυθεί και τυπικά, η χώρα δεν βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο. Ο Πρωθυπουργός, μάλιστα, έχει ήδη καταρτίσει το πρόγραμμα των περιοδειών του για το επόμενο διάστημα: συγκεκριμένα, μετά τη διήμερη περιοδεία του στην Αχαΐα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί την άλλη εβδομάδα, στις 5 Δεκεμβρίου, στην Τρίπολη, ενώ στις 17 του μηνός θα περιοδεύσει στη Λάρισα.
Σημειωτέον ότι αν και ακόμη δεν έχει καθοριστεί, υπάρχει η σκέψη να ακολουθεί ως «πιλότος» η τακτική της περιοδείας στην Πάτρα: δηλαδή, να «απλωθούν» οι παρουσίες του πρωθυπουργού σε δύο ημέρες, ώστε να μπορέσει να δει περισσότερους ανθρώπους και να μεταβεί σε περισσότερες πόλεις των δύο νομών.

Σε προεκλογικές προετοιμασίες
«Ανεβάζει στροφές» η κυβέρνηση, με τον πρωθυπουργό να αυξάνει τις δημόσιες παρεμβάσεις του, συνεχίζοντας τις περιοδείες στην περιφέρεια και επισπεύδοντας το κυβερνητικό έργο, καθώς «βροχή» είναι τα νομοσχέδια που προωθούνται προς ψήφιση στη Βουλή.
Κατά τη διήμερη περιοδεία του στην Αχαΐα, εγκαινίασε τη στρατηγική των συνεντεύξεων Τύπου στα τοπικά Μέσα και αυτό το μοντέλο αναμένεται να συνεχιστεί, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες της «ΒτΚ», μίνι ΔΕΘ θα στήνονται ανά την Ελλάδα, προκειμένου ο πρωθυπουργός να τοποθετείται για τα τοπικά ζητήματα, να δίνει απαντήσεις στα «καυτά» θέματα της επικαιρότητας, αλλά και να παρουσιάζει την ατζέντα του για την επόμενη τετραετία.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνοδεύεται από ευρύτατο κυβερνητικό κλιμάκιο σηματοδοτώντας την αλλαγή, τις μεταρρυθμίσεις που εντάσσονται στο Ταμείο Ανάκαμψης και τα έργα υποδομής που επιτελούνται, προκειμένου η περιφέρεια να αναβαθμιστεί και να δοθούν κίνητρα στους πολίτες να παραμείνουν στους τόπους καταγωγής τους.
Ειδικό βάρος δίνεται και στο κοινοβουλευτικό έργο, καθώς το νομοσχέδιο για το μίνι Ασφαλιστικό ψηφίστηκε, ενώ κατατέθηκε στη Βουλή και το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας. Στο κυβερνητικό στρατόπεδο γνωρίζουν καλά ότι οι όποιες «πληγές» προκλήθηκαν από την υπόθεση των υποκλοπών μπορούν να επουλωθούν μόνο μέσω της θεσμικής οδού και της διαλεύκανσης του θέματος από τη Δικαιοσύνη. Παράλληλα, το νομοσχέδιο για τη διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών και τη λειτουργία της ΕΥΠ συζητήθηκε στο υπουργικό συμβούλιο της Παρασκευής, και προς το τέλος της εβδομάδας θα εισαχθεί στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.
Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί πριν από το τέλος του χρόνου, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη δημόσια διαβούλευση υπό συζήτηση βρίσκονται παρατηρήσεις που έκαναν θεσμικοί φορείς, όπως η ΑΔΑΕ, για τον όρο «εθνική ασφάλεια» και το χρόνο καταστροφής των αρχείων παρακολούθησης, χωρίς ωστόσο να αλλάζει ο κεντρικός πυρήνας του νομοσχεδίου.
Τελευταία φορά ο Πρωθυπουργός επισκέφτηκε την Αρκαδία και την Μεσσηνία στις 19 Ιουλίου του 2021.

Με πληροφορίες από ΒΡΑΔΥΝΗ – matrix24.gr

 

Διαβάστε και αυτό:

Στην Αρκαδία ο πρωθυπουργός πριν τα Χριστούγεννα

 

Στην Τρίπολη ο Πρωθυπουργός στις 5 Δεκεμβρίου

Δημοφιλέστερα

To Top