ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Πυροσβεστική Καλαμάτας Τζαμουράνης και “Πρότυπος Δήμος”

Η δημιουργία νέου πυροσβεστικού σταθμού στην Καλαμάτας αποτέλεσε ένα από τα θέματα στη συνάντηση που είχαν σήμερα Πέμπτη 28 Μαρτίου ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Βασίλης Τζαμουράνης και στελέχη του συνδυασμού του “Πρότυπος Δήμος” με την ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Συγκεκριμένα, κατά την επίσκεψη του Βασίλη Τζαμουράνη στην Πυροσβεστική, ο υποψήφιος δήμαρχος, μεταξύ άλλων, συζήτησε με τον διοικητή και τον υποδιοικητή -πύραρχο Δημήτρη Γεωργανά και επιπυραγό Θανάση Κατσαφάδο αντίστοιχα- οι παραπέρα ενέργειες που χρειάζονται για την δημιουργία νέου πυροσβεστικού σταθμού στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, σε οικόπεδο στα Πλακωτά, το οποίο έχει παραχωρήσει ο δήμος με χρησιδάνειο στην Πυροσβεστική για τον σκοπό αυτό.

Στην ίδια συνάντηση, εξ άλλου, έγινε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την περαιτέρω βελτίωση -άρα και πιο αποτελεσματική- συνεργασία της Πυροσβεστικής και του Δήμου Καλαμάτας στον τομέα της πυρόσβεσης.
Ειδικότερα, εξετάστηκε η δυνατότητα να παραχωρούνται στην Π.Υ. περισσότερες υδροφόρες όταν υπάρχει ανάγκη, να υπάρχει ετοιμότητα διάθεσης χωματουργικού μηχανήματος για την αντιμετώπιση πυρκαγιών σε μικρές παράνομες αποθέσεις απορριμμάτων, καθώς και η διάθεση ενός ακόμη υδροφόρου οχήματος από τον δήμο για την διενέργεια περιπολιών απο την Πυροσβεστική.

Τέλος, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την ολοκλήρωση της έκδοσης πιστοποιητικών πυρασφάλειας των κτηρίων του δήμου, καθώς και η ανάγκη να προηγείται η έκδοση πιστοποιητικών πυρασφάλειας πριν από την χορήγηση άδειας λειτουργίας σε καταστήματα.

 

 

 

Στην Πυροσβεστική Καλαμάτας Τζαμουράνης και “Πρότυπος Δήμος”
To Top