ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Πύλο και στο συνέδριο για την κλιματική αλλαγή η υποψήφια Βουλευτής της ΝΔ Παναγιώτα Νίκα

Συνεχίζει τις επισκέψεις της σε όλη τη Μεσσηνία η υποψήφια Βουλευτής της ΝΔ

Η υποψήφια Βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Παναγιώτα (Πέγκυ) Νίκα, επισκέφθηκε την Παρασκευή, 12 Μαΐου 2023, της πόλη της Πύλου, όπου συνομίλησε με επαγγελματίες και πολίτες.
Στη συνέχεια η κυρία Νίκα επισκέφθηκε το δημαρχείο όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Πύλου – Νέστορος, κ. Παναγιώτη Καρβέλα, με τον οποίον συζήτησε τα προβλήματα και τις προοπτικές της περιοχής, παρουσία του πρώην Δημάρχου Οιχαλίας κ. Φιλίππου Μπάμη.

Η υποψήφια Βουλευτής επισήμανε ότι η πανέμορφη περιοχή του όρμου Ναυαρίνου, λόγω της ανάπτυξης και λειτουργίας της Costa Navarino, κρατά τα σκήπτρα του τουρισμού στη Μεσσηνία. Πρόσθεσε δε ότι υπογραφή σύμβασης για τον δρόμο «Πύλος – Μεθώνη – Ριζόμυλος – Καλαμάτα», που συνοδεύτηκε από τις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, για την ολοκλήρωσή του, θα δώσει νέες προοπτικές όχι μόνο στην περιοχή της Πυλίας αλλά και σε ολόκληρη τη Μεσσηνία.

Στο συνέδριο για την Κλιματική Αλλαγή η Πέγκυ Νίκα

Στην έναρξη του 1ου ∆ιεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου µε τίτλο «Κλιματική Αλλαγή και Νέες Τεχνολογίες», παρακολούθησε το μεσημέρι της Παρασκευής 12 Μαίου 2023, η υποψήφια Βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Πέγκυ Νίκα. Οι εργασίες του Συνεδρίου πραγματοποιούνται στο Αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας «Θόδωρος Αγγελόπουλος» με συμμετοχή 35 ομιλητών οι οποίοι πλαισιώνουν 8 θεματικά τραπέζια που θα καλύψουν τις ενότητες: Κινητικότητα & Μεταφορές, Κτήρια & Εγκαταστάσεις, Ενέργεια – Περιβάλλον, Πολεοδομικός Σχεδιασμός & Αστικό Περιβάλλον, Ανθεκτικότητα της Πόλης και Σχετικές Υποδομές, Κυκλική Οικονομία & ∆ιαχείριση Αποβλήτων, Οικονομία & Κοινωνία, Ρομποτική.

Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου κήρυξε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος. Η επιλογή του θέματος του Συνεδρίου µε τίτλο «Κλιματική Αλλαγή και Νέες Τεχνολογίες», αναδεικνύει τον σημαίνοντα ρόλο του Δήµου Καλαμάτας, ο οποίος έχει ενταχθεί στις 100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις της Ε.Ε. έως το 2030 κάτι που επισήμανε στη δήλωσή της η κυρία Νίκα. Παράλληλα τόνισε τη σημασία τέτοιων συνεδρίων καθώς και πρωτοβουλιών για το περιβάλλον και την Κλιματική Αλλαγή ανάλογων αυτών της Καλαμάτας, τονίζοντας ότι ο κάθε πολίτης οφείλει να είναι ενημερωμένος και να συμμετέχει θετικά σε αυτές.

Στην Πύλο και στο συνέδριο για την κλιματική αλλαγή η υποψήφια Βουλευτής της ΝΔ Παναγιώτα Νίκα
To Top