Τουρισμός

Στην κορυφή της προτίμησης των χιονοδρόμων τα Καλάβρυτα

Θετικός ο πρώτος απολογισμός στο Χιονοδρομικό Καλαβρύτων για την εορταστική περίοδο 2018-2019, μετά το μεγάλο περυσινό ρεκόρ εισιτηρίων χιονοδρομίας (περίοδος 2017-2010).

Χιονοστιβάδα στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων

Χιονοστιβάδα έπληξε το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων, καταστρέφοντας πυλώνα του αναβατήρα «Στύγα» και οδηγώντας στο κλείσιμό του για τις επόμενες ημέρες για λόγους ασφαλείας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το χιονοδρομικό κέντρο «κατά την σημερινή, προβλεπόμενη διαδικασία κατάρριψης χιονοστιβάδων που δημιουργήθηκαν από τις συνεχείς, εκτεταμένες και ακραίες χιονοπτώσεις των τελευταίων ημερών, συνολικού ύψους 2,5 μέτρων, αποκολλήθηκαν τεράστιοι όγκοι χιονιού, σε μεγάλη έκταση, από την πλευρά της “Νεραιδόραχης” -” Στύγας”».
Αυτοί οι όγκοι χιονιού, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «κατέστρεψαν έναν πυλώνα του αναβατήρα “Στύγα”, με συνέπεια ο αναβατήρας αυτός, τουλάχιστον προσωρινά, να τεθεί, εκτός λειτουργίας».
Ως εκ τούτου, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση, «για λόγους ασφαλείας και προστασίας των εργαζομένων, των χιονοδρόμων και των επισκεπτών, μέχρι να καταρριφθούν όλες οι χιονοστιβάδες, σε όλες τις πλευρές του βουνού, το χιονοδρομικό κέντρο θα παραμείνει κλειστό για τις επόμενες ημέρες».

Κατά τη διάρκεια των γιορτών που πέρασαν, καταγράφηκε η δεύτερη καλύτερη περίοδος σε επίπεδο επισκεψιμότητας, μετά το περυσινό ρεκόρ.
Ουσιαστικά, η ανάκαμψη του εσωτερικού τουρισμού στην οποία αποβλέπουν οι επαγγελματίες των κλάδων τουρισμού – φιλοξενίας και εστίασης – αναψυχής, βρίσκει τα Καλάβρυτα σε πολύ πλεονεκτική θέση καθώς πλέον η Ολυμπία οδός καλύπτει μεγάλο μέρος της απόστασης των Καλαβρύτων από την Πάτρα και την Αθήνα, τη Στερεά και Κεντρική Ελλάδα.
Κατά την περυσινή περίοδο, από τις 23/12/2017, υπήρχε επαρκής χιονοκάλυψη, γεγονός συνδέεται με την απόσταση που καταγράφηκε φέτος αναλογικά με τις επισκεψιμότητες της προηγούμενης τουριστικής χειμερινής περιόδου.

Το πολύ φρέσκο χιόνι που έπεσε όμως καθ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας που πέρασε στον Χελμό, μπορεί να… ανατρέψει το ισοζύγιο και φέτος αναμένεται μια ακόμη πολύ καλή χρονιά σε επίπεδο επισκεψιμότητας με τα Καλάβρυτα στην κορυφή της προτίμησης των Χιονοδρομικών στην χώρα.
Στην ασφάλεια των μετακινήσεων για τους επισκέπτες και τους λάτρεις των χειμερινών σπορ και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, με ειδικά πακέτα για διαμονή στα καταλύματα του Δήμου και την εκμάθηση σκι και snowboard, σε συνεργασία με ξενοδόχους και επαγγελματίες, επενδύουν και φέτος Δήμος και Χιονοδρομικό Κέντρο.
«Το Κέντρο ήδη λειτουργεί άψογα μετά την συντήρηση που έγινε αλλά και την απαραίτητη εκπαίδευση του προσωπικού του. Με τη νέα επένδυση των 100 εκατ. ευρώ, εξελίσσουμε το Μaster Plan, εκσυγχρονίζοντας τις εγκαταστάσεις μας για τις επόμενες δεκαετίες.
Το Χιονοδρομικό θα αναβαθμιστεί με δύο υπερσύγχρονους αναβατήρες με καμπίνες και καρεκλάκια, νέο συρόμενο αναβατήρα, χιονοστρωτήρες και βιολογικό καθαρισμό.
Επιπλέον, θα γίνει συντήρηση και ενεργειακή αναβάθμιση, όπως και αυτοματοποίηση των διαδικασιών με δυνατότητα έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν μετά το τέλος της χειμερινής σεζόν με στόχο, μετά την ολοκλήρωσή τους, να λειτουργεί και τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου με εναλλακτικές δραστηριότητες, mountain bike, περιπατητικές διαδρομές στα ύδατα της Στυγός, trekking, τοξοβολία κ.ά.» αναφέρει ο διευθυντής του ΧΚΚ Λεωνίδας Σπυρόπουλος.
Παρεμβάσεις πρόκειται να γίνουν και για την βελτίωση του δρόμου που συνδέει τα Καλάβρυτα με τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Πατρών, ύψους 6,5 εκατομμυρίων ευρώ, θα συμβάλλουν στην γρηγορότερη και ασφαλέστερη μετακίνηση των επισκεπτών.

Στην κορυφή της προτίμησης των χιονοδρόμων τα Καλάβρυτα
To Top