ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην Καρδίτσα έφτασαν τα φορτηγά βοήθειας του Δήμου Καλαμάτας

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020, κατέφθασε στο Δήμο Καρδίτσας η αποστολή βοήθειας από το Δήμο Καλαμάτας με δύο φορτηγά οχήματα του Δήμου, μεταφέροντας είδη πρώτης ανάγκης (νερά, τρόφιμα, κλινοσκεπάσματα κ.λπ.) με σκοπό τη στήριξη των πλημμυροπαθών.

Το φορτηγό του Δήμου Καλαμάτας που μετέφερε τα τρόφιμα και φάρμακα στην πόλη της Καρδίτσας

Τα δύο δημοτικά φορτηγά οχήματα συνοδεύονταν από τον Αντιδήμαρχο Σαράντο Μαρινάκη και υπηρεσιακούς. Στην πληγείσα περιοχή παρέμεινε για να συνδράμει στην εξυπηρέτηση του έργου αποκατάστασης των καταστροφών, ένα φορτηγό όχημα του Δήμου και ο οδηγός του.

Το ένα από τα δύο φορτηγά του Δήμου Καλαμάτας, που είναι γερανοφόρο,  παραμένει στην Καρδίτσα μαζί με τον οδηγό του,  προκειμένου να συνδράμει στον καθαρισμό δρόμων και γειτονιών της πόλης, από τα κατεστραμμένα και άχρηστα πια οικιακά είδη και συσκευές, αλλά και εξοπλισμό επιχειρήσεων, που θάφτηκαν στη λάσπη μετά τις φονικές πλημμύρες στην περιοχή. Η εικόνα της περιοχής αποκαρδιωτική με τους κατοίκους να προσπαθούν να σώσουν ό,τι σώζεται από τις λάσπες, ενώ ο Δήμος εκεί έχει έναν χώρο όπου συγκεντρώνεται η βοήθεια που καταφθάνει απ΄ όλη τη χώρα. Η εικόνα της περιοχής αποκαρδιωτική, με τους κατοίκους να προσπαθούν να σώσουν ό,τι σώζεται από τις λάσπες, ενώ ο Δήμος εκεί έχει έναν χώρο όπου συγκεντρώνεται η βοήθεια που καταφθάνει απ΄ όλη τη χώρα. 

 

Η υποδοχή της αποστολής από την Καλαμάτα έγινε σε αρκετά φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα.

Ο Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας, ευχαρίστησαν στο πρόσωπο του Αντιδημάρχου Σαράντου Μαρινάκη, τους Καλαματιανούς δημότες, τις επιχειρήσεις και τους φορείς, καθώς και τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο και το Δήμο για τη στήριξη και την άμεση κινητοποίηση του προς συνδρομή των πληγέντων.

To Top