ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην Καλαμάτα οδηγήθηκαν το πρωί 69 παράτυποι μετανάστες

ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ ΣΤΗΝ.... ΚΑΛΑΜΑΤΑ!

Στην Καλαμάτα κατέληξαν μετά από επιχείρηση διάσωσης από τις Λιμενικές αρχές 69 παράτυποι πρόσφυγες-μετανάστες που εξέπεμψαν ανοιχτά της Ζακύνθου σήμα κινδύνου. Οι αλλοδαποί ταξίδευαν προς Ιταλία και σήμερα το πρωί λίγο πριν τις 7 έφτασαν στο Λιμάνι της Καλαμάτας για προσωρινή φιλοξενία στις αποθήκες του Λιμένα.
Ακολούθησε η διαδικασία ταυτοποίησης τους από το Λιμενικό, και καταμετρήθηκαν 15 γυναίκες και 5 παιδιά από το Ιράν, και 6 Τούρκοι, 2 Αφγανοί και 39 Ιρανοί υπήκοοι.
Συνδράμει ο Ερυθρός Σταυρός Καλαμάτας, η Πολιτική προστασία του Δήμου Καλαμάτας και θα τους προσφερθούν όλα τα αναγκαία μέχρι την αποχώρησή τους, ενώ τα στρώματα τα εφοδίασε η Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Πάντως αξίζει να σχολιαστεί το γεγονός πως το σκάφος εντοπίστηκε μακριά από το Λιμάνι της Καλαμάτας και μεσολαβούσαν αρκετοί Λιμενικοί σταθμοί αλλά τελικά μετά από διαβουλεύσεις επιλέχτηκε από το Υπουργείο η Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Στον Εισαγγελέα θα οδηγηθούν τη Δευτέρα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Η κινητοποίηση του Δήμου Καλαμάτας ήταν άμεση. Ο Δήμος, με τη συνδρομή και της Π.Ε. Μεσσηνίας, προσέφερε νερό, τροφή και κλινοσκεπάσματα στους διασωθέντες συνανθρώπους μας, ενώ υπήρξε εγκατάσταση χημικών τουαλετών στο χώρο των αποθηκών του λιμένα, μέρος των οποίων διατέθηκε για την προσωρινή στέγασή τους από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας. Σημειώνεται ότι τις υπηρεσίες τους προσφέρουν από την πρώτη στιγμή και εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ενώ υγειονομικός έλεγχος υπήρξε και από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Οι αλλοδαποί, όταν ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες γραφειοκρατικές διαδικασίες αναμένεται να μεταφερθούν σε Κέντρο Μεταναστών.

Στην Καλαμάτα οδηγήθηκαν το πρωί 69 παράτυποι μετανάστες
To Top