ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην Καλαμάτα η Ειδική Γραμματέας Κοινωνικής Ένταξης των Ρομά

ΣΕ ΜΠΙΡΜΠΙΤΑ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΑΘΙΓΓΑΝΩΝ

Προγράμματα Στέγασης των Αθιγγάνων με χρηματοδότηση από Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Στην Καλαμάτα και στο Δημαρχείο βρέθηκε σήμερα η Ειδική Γραμματέας Κοινωνικής Ένταξης των Ρομά Αικατερίνη Γιάντσιου, συνοδευόμενη από συνεργάτες της, και συναντήθηκε με το Δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα, παρουσία αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Καλαμάτας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, η Κατερίνα Γιάντσιου ήλθε στην Καλαμάτα προκειμένου να μιλήσει για προγράμματα στέγασης των αθιγγάνων, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Επίσης, σκοπός της ήταν να διερευνηθεί η κατάσταση που επικρατεί, όσον αφορά στους αθίγγανους της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας και να συνεργασθεί με το Δήμο Καλαμάτας για την προώθηση της πολιτικής υποστήριξης των αθίγγανων.

Ο Δήμαρχος επεσήμανε στην Ειδική Γραμματέα ότι επί 20 χρόνια γίνονται προσπάθειες, οι οποίες έχουν αποδώσει ελάχιστα σε σχέση με τα χρήματα που διατέθηκαν. Ως παράδειγμα προσπάθειας που έφερε αποτέλεσμα, ο Δήμαρχος ανέφερε την αγορά οικοπέδων. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Δήμου, για ό,τι έχει γίνει επί 20 χρόνια, ο Δήμος Καλαμάτας θα συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία και θα αποσταλούν στο γραφείο της για αξιολόγηση.

Στη συνάντηση παρέστη και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Θουρίας Κωνσταντίνος Μιχαλόπουλος, ο οποίος μίλησε για την παραβατικότητα μερίδας αθίγγανων.

Η Κατερίνα Γιάντσιου με τους συνεργάτες της και συνοδευόμενη από το Δήμαρχο επισκέφθηκε τους χώρους διαμονής των αθιγγάνων στην Μπιρμπίτα και πίσω από το πρώην Πολυκλαδικό.

Υπήρξε συζήτηση με τους αθίγγανους και πρόσκληση για συνάντηση στο Δημαρχείο, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 13.30. Κατά τη συνάντηση αυτή, στην αίθουσα Β΄ ορόφου, με τη συμμετοχή της κυρίας Γιάντσιου και των συνεργατών της, υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Καλαμάτας και εκπροσώπων των αθιγγάνων, έγινε ανταλλαγή απόψεων, εκτιμήσεις για την υπάρχουσα κατάσταση και προτάσεις για τη βελτίωση της ζωής των αθίγγανων.

Στην Καλαμάτα η Ειδική Γραμματέας Κοινωνικής Ένταξης των Ρομά
To Top