Επιχειρείν

Στην Καλαμάτα η 4η Ευρωπαϊκή Ακαδημία του προγράμματος Jean Monnet

Στην Καλαμάτα, στο αμφιθέατρο της Σχολής Γεωπονίας και Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, διεξάγονται από την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου οι τετραήμερες εργασίες της 4ης Ευρωπαϊκής Ακαδημίας του προγράμματος Jean Monnet, με θέμα “Περιφερειακή Επιχειρηματικότητα στην Ε.Ε. και στην Ελλάδα στην μετα covid-19 εποχή”.

Για την συγκεκριμένη διοργάνωση, την οποία στηρίζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, δόθηκε χθες, Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου συνέντευξη στα γραφεία της Π.Ε. Μεσσηνίας, από τον αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλο, τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Παναγιώτη Λιαργκόβα πρόεδρο και επιστημονικό διευθυντή του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) και τον επίκουρο καθηγητή Νίκο Αποστολόπουλο.

Η θεματική που αναπτύσσεται στο πλαίσιο των εργασιών της 4ης Ευρωπαϊκής Ακαδημίας του προγράμματος Jean Monnet απευθύνονται σε στελέχη της αγοράς, της Περιφέρειας, Αναπτυξιακών Εταιρειών, ΝΠΔΔ, νέους ερευνητές, στελέχη μη κυβερνητικών οργανώσεων και συμβουλευτικών εταιρειών.

“Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και των καθηγητών Παναγιώτη Λιαργκόβα και Νίκου Αποστολόπουλου ως προς την διοργάνωση του συνεδρίου. Στηρίζουμε ένα τόσο σημαντικό συνέδριο και συνεργαζόμαστε με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου σε θέματα τοπικής επιχειρηματικότητας, σε μία δύσκολη εποχή για τις επιχειρήσεις και την οικονομία της χώρας. Τέτοιες δράσεις εξωστρέφειας είναι βέβαιο ότι θα συμβάλλουν στην ενεργοποίηση των στελεχών της αγοράς και ιδιαίτερα των νέων. Στόχος μας είναι η καλύτερη αξιοποίηση των Διαρθρωτικών Πόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ταμείου Ανάκαμψης για μία αειφόρο ανάπτυξη στην μετα covid-19 εποχή” ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Στάθης Αναστασόπουλος.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, μίλησε για την αναγκαιότητα επένδυσης στην καινοτομία και εξωστρέφεια την παρούσα χρονική στιγμή, ο καθηγητής Παναγιώτης Λιαργκόβας αναφέρθηκε στην μετά covid εποχή και ιδιαίτερα στα εργαλεία που διατίθενται με στόχο την ανάκαμψη της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας. Αναφέρθηκε διεξοδικά στον αγροτοδιατροφικό τομέα, τονίζοντας ότι αποτελεί ένα χώρο που πρέπει να εκσυγχρονιστεί με νέες τεχνολογίες, νέες ιδέες ώστε να αξιοποιήσει στο μέγιστο τον φυσικό πλούτο της χώρας μας.

Τέλος ο καθηγητής Νίκος Αποστολόπουλος τόνισε την αναγκαιότητα και σπουδαιότητα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, τα οποία βασίζονται στις συνέργειες και προσανατολίζονται στη διασύνδεση με την αγορά εργασίας, με στόχο την ενίσχυση της οικονομίας.

Δημοφιλέστερα

To Top