Αθλητισμός

Στην Ισπανία η Μυρτώ Αθανασουλάκη με την εθνική ανσάμπλ

Τα κορίτσια του ελληνικού ανσάμπλ (Greek Ensemble) είχαν σήμερα στην Ισπανία το πρώτο μεγάλο ραντεβού της χρονιάς! Οι πρωταθλήτριες του ανσάμπλ και του ατομικού, συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής στη Γουαδαλαχάρα της Ισπανίας (1-3 Ιουνίου), με στόχο να κάνουν με τις εμφανίσεις τους ένα βήμα που θα τις φέρει πιο κοντά στην εκπλήρωση των μελλοντικών, Ολυμπιακών φιλοδοξιών τους.

Πριν από λίγο παρουσίασαν το πρόγραμμα με 3 μπάλες / 2 σχοινάκια, κάνοντας μια αξιοπρεπή εμφάνιση που χειροκροτήθηκε από τους θεατές στο στάδιο.

Τα ελληνικά χρώματα εκπροσωπούν στη διοργάνωση τα κορίτσια του ανσάμπλ (Μαριάννα Μανδέλλου, Μυρτώ Αθανασουλάκη, Ζωή Ντίτσιου, Ιωάννα Τζιατζιά, Διώνη Διώχνου, Αύρα Ντούρο), η πρωταθλήτρια του ατομικού γυναικών Ελένη Κελαϊδίτη στη φετινή πρεμιέρα της εκτός των συνόρων, καθώς και τρεις πολλά υποσχόμενες αθλήτριες στο ατομικό νεανίδων (Ανδρονίκη Αγάθου, Ιωάννα Μαγοπούλου, Μιράντα Ψύκου).

Τις Ελληνίδες πρωταθλήτριες συνοδεύουν στην Ισπανία οι Ιρίνα Ιλίεβα, Εύα Χριστοδούλου, Γιώργος Παπαθανασίου, Μαρίνα Φατέεβα, Έφη Μπλέκα, Μορφούλα Ντώνα, Ντίνα Δεκανέα, καθώς και οι διεθνείς κριτές Μαρία Πάχτα, Έφη Πανταζίδου.
Στο πλευρό της ελληνικής αποστολής βρίσκεται ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής (UEG), Θανάσης Βασιλειάδης.

Οι οκτώ κορυφαίες ομάδες σε κάθε όργανο θα προκριθούν στους δύο επιμέρους τελικούς οργάνων της Κυριακής (03/06).

Την Κυριακή (03/06) θα ανέβει στο ταπί και η Ελένη Κελαϊδίτη στο σύνθετο ατομικό γυναικών, στο οποίο έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο οι 24 καλύτερες αθλήτριες του περσινού ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, εκτελώντας προγράμματα και στα τέσσερα όργανα (στεφάνι, μπάλα, κορύνες, κορδέλα). Στην συγκεκριμένη κατηγορία, η φετινή διοργάνωση δεν περιλαμβάνει τελικούς οργάνων.

Στο ατομικό νεανίδων, χτες Παρασκευή έγινε ο προκριματικός σε δύο όργανα (στεφάνι, μπάλα) και σήμερα διεξάγεται σε άλλα δύο (κορύνες, κορδέλα), με τους τελικούς να είναι προγραμματισμένοι για την Κυριακή (03/06). Από ελληνικής πλευράς, η Ιωάννα Μαγοπούλου θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της σε μπάλα, κορύνες, κορδέλα, η Μιράντα Ψύκου σε στεφάνι, μπάλα, κορδέλα και η Ανδρονίκη Αγάθου σε στεφάνι και κορύνες.

Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής της Γουαδαλαχάρα έχουν δηλώσει συμμετοχή συνολικά 264 αθλήτριες από 40 χώρες (24 αθλήτριες στο ατομικό γυναικών, 22 ομάδες στο ανσάμπλ γυναικών, 110 αθλήτριες στο ατομικό νεανίδων).

Το πρόγραμμα των αγώνων (σε ώρες Ελλάδας):

Σάββατο 2 Ιουνίου
10:00 – 19:25: Ατομικό νεανίδων: Προκριματικός, 2ο σκέλος (μπάλα, κορύνες)
13:10 – 19:25: Ανσάμπλ γυναικών: Σύνθετος αγώνας, 2ο σκέλος (3 μπάλες / 2 σχοινάκια)

Κυριακή 3 Ιουνίου
11:00 – 13:10: Ατομικό νεανίδων: Τελικοί οργάνων (στεφάνι, μπάλα, κορύνες, κορδέλα)
13:30 – 14:55 Ανσάμπλ γυναικών: Τελικοί οργάνων (5 στεφάνια, 3 μπάλες / 2 σχοινάκια)
16:00 – 20:10: Ατομικό γυναικών: Σύνθετο ατομικό

To Top