Το δικό μου Σχολείο

Στην Ισλανδία οι καθηγητές του 2ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας: Ενημέρωση για την αξιοποίηση της γεωθερμικής ενέργειας και επίσκεψη σε παγετώνες!

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ με αριθμό σύμβασης 2021-1-EL-KA121-SCH-000019417 οι καθηγητές του 2ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας Μπεσμπέα Αμαλία, Κωνσταντάκη Αλεξάνδρα, Λύκος Αθανάσιος και Τζιάβας Γεώργιος παρακολούθησαν το σεμινάριο “Legends and Culture” που πραγματοποιήθηκε στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας από 21 Αυγούστου έως 27 Αυγούστου 2022.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους θρύλους και τον πολιτισμό της Ισλανδίας που συνδέονται άμεσα με το φυσικό περιβάλλον μέσα στο οποίο γεννήθηκαν και αναπτύχθηκαν.

Επισκέφτηκαν ηφαιστειογενείς περιοχές και θερμοπίδακες που αποτελούν αδιάψευστες αποδείξεις ότι η Γη είναι ζωντανή και βρίσκεται σε αδιάκοπη δραστηριότητα και παρακολούθησαν τον τρόπο με τον οποίο οι κάτοικοι αξιοποιούν τη γεωθερμική ενέργεια σε εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρισμού . Ταυτόχρονα ,όμως ,έγιναν μάρτυρες της οικολογικής καταστροφής που συντελείται κατά την επίσκεψή τους σε παγετώνες οι οποίοι πλέον λιώνουν εξαιτίας της αύξησης της θερμοκρασίας της γης.
Παράλληλα συμμετείχαν σε δίκτυο επικοινωνίας με συναδέλφους τους από άλλες ευρωπαϊκές χώρες και εξοικειώθηκαν με νέους τρόπους αξιοποίησης των εργαλείων που παρέχει το διαδίκτυο στη διδασκαλία.

Στην Ισλανδία οι καθηγητές του 2ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας: Ενημέρωση για την αξιοποίηση της γεωθερμικής ενέργειας και επίσκεψη σε παγετώνες!
To Top