Το δικό μου Σχολείο

Στην Ισλανδία το 2ο Λύκειο Καλαμάτας: Συνάντησαν τον πρόεδρο Δημοκρατίας της Ισλανδίας και είδαν και το Βόρειο Σέλας!

Στο πλαίσιο του ERASMUS για το πρόγραμμα “U2 HAVE a Voice” 

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος ERASMUS, με τίτλο “U2 HAVE a Voice” δύο καθηγήτριες, η κα Κυβελέα Νίκη και η κα Λάμπρη Βασιλική με επταμελή ομάδα μαθητριών/ών, αποτελούμενη από την Αλεβετσοβίτη Βαρβάρα, το Βασιλόπουλο Κωνσταντίνο, την Ίβκοβιτς Σταυρούλα-Χριστίνα, την Καμαρινοπούλου Ευανθία, την Καραβλίδη Ειρήνη, τη Στρακινάρ Χρυσάνθη-Μαριλένα και την Τσαίρη Δήμητρα-Φιλαρέτη, επισκεφθήκαν πριν λίγες μέρες το σχολείο Menntaskolinn a Trollaskaga στο Olafsfjorour της Ισλανδίας.

Συμμετείχαν αντιπροσωπείες από την Τσεχία και τη Λιθουανία και όλοι μαζί πραγματεύτηκαν το θέμα « Στερεότυπα: Ομάδες LGBTQ και Γυναικεία Δικαιώματα».
Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής συνάντησης έγινε θερμή υποδοχή από τους Ισλανδούς καθηγητές, περιήγηση στους χώρους του σχολείου, παρουσίαση του εκπαιδευτικού μοντέλου τους και δημιουργική ανταλλαγή ιδεών. Το ίδιο βράδυ είχαμε την τύχη να δούμε το Βόρειο Σέλας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η εκπαιδευτική επίσκεψη στο Siglufjorour, όπου πραγματοποιήθηκαν εξωτερικές δραστηριότητες, κυνήγι θησαυρού και γνωριμία με τους κατοίκους του χωριού.
Επίσης η επίσκεψη στη Δήμαρχο του Akureyri, στη Βιβλιοθήκη (ενημέρωση από τη Διεύθυνση Ισότητας), το πατινάζ σε εσωτερικό χώρο, το γεύμα στο Μουσείο Τέχνης και η συνάντηση με το Συμβούλιο Νεότητας βοήθησαν την αποστολή να «εσωτερικεύσει» για λίγο στον ισλανδικό τρόπο ζωής.

Ακόμη οι ομάδες όλων των χωρών δούλεψαν πάνω στο θέμα των στερεοτύπων και παρουσίασαν τις εργασίες τους. Αφορμή στάθηκαν τα έργα του του Κουβανού φωτογράφου Έρικ Ραβέλο «Οι Αδιάφθοροι».
Κατά τη μετάβαση στο Ρέικιαβικ η ομάδα μας έγινε δεκτή και συνομίλησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ισλανδίας και επισκεφτήκαμε το Υπουργείο Παιδείας.

Όλες οι παραπάνω συναντήσεις έκαναν την ομάδα του σχολείου μας να κατανοήσει την ανάγκη της αρετής της ανεκτικότητας και της εφαρμογής της έρευνας στις πολυπολιτισμικές κοινωνίες μας.

Στην Ισλανδία το 2ο Λύκειο Καλαμάτας: Συνάντησαν τον πρόεδρο Δημοκρατίας της Ισλανδίας και είδαν και το Βόρειο Σέλας!
To Top